Breaking News

Wednesday, June 18, 2014

Piala Dunia 2014: Tangga Stadium Maracana Bergoyang

 
Tangga Stadium Maracana Bergoyang 

Tangga Stadium Maracana Bergoyang


You all dah tengok ke belum video yang mendakwa tangga Stadium Maracana yang digunakan untuk Piala Dunia 2014 di Brazil bergoyang? Ada penonton yang mendakwa tangga stadium tersebut yang diperbuat daripada kayu bergoyang apabila ramai dikhalangan penonton yang menggunakannya untuk menyaksikan perlawanan di antara Argentina dan Bosnia pada Ahad yang lepas. Pada yang masih belum tengok, boleh tengok kata bawah ni ya...

.  

Memang agak mengerikan. Yalah semua orang tau, Brazil mempunyai masalah ekonomi yang agak kritikal. Malah sebahagian dari stadium yang sepatutnya digunakan untuk perlawanan piala dunia ni belum siap sepenuhnya. Ianya juga didakwa dibina menggunakan material yang rendah kualitinya. Dan yang lebih teruk sebahagian daripada 12 stadium tersebut belum sempat diuji dari segi tahap keselamatan. Hmmm..ngeri ni. Kalau runtuh memang ramai yang akan tercedera. Silap-silap ada yang terkorban nanti....Semoga tiada perkara buruk yang akan berlaku....

16 comments:

  1. kalau dah ramai melebihi kapacity, mesti la x tahan..

    ReplyDelete
  2. tak bendung tengok tangga tu... terhayun2 gamaknya.... hadoiii

    ReplyDelete
  3. apa nak buat benda tengah rancak berlangsung

    ReplyDelete
  4. Ascend P7 (White) untuk my sahabat ;) aik rajin eh negok bola heeee

    ReplyDelete
  5. hrm...tapi stadium-stadium kat brazil ni memang banyak yang buat last minute..harap tak jadi apa-apa.

    ReplyDelete
  6. harap harap tidak berlaku perkara yang tak diingini

    ReplyDelete
  7. Ishhh..teruk ni...
    Takyahlah gi stadium tu kalau nyawa yang jadi taruhan.

    ReplyDelete
  8. harap jangan perkara buruk berlaku..kesian dengan Brazil..negara masih membangun!

    ReplyDelete
  9. Harap tidak apa2 yang buruk berlaku

    ReplyDelete
  10. ramai sangat yang naik tangga tu..

    ReplyDelete
  11. Fuhh.. klu runtuh tu.. niaya je.. promoted content sini.. :)

    ReplyDelete
  12. Sungguh mengerikan...
    Tp tetap ramai yg nak pergi tengok livekan Raudzah....so berani buat brrani tanggung le gamaknya

    ReplyDelete

Designed By