Breaking News

Thursday, July 17, 2014

10 Momen Menarik Piala Dunia 2014

10 Momen Menarik Piala Dunia 2014
Penggunaan vanishing spray buat pertama kalinya. Ramai yang kata itu shaving cream..he..he

10 Momen Menarik Piala Dunia 2014


Piala dunia 2014 telah melabuhkan tirainya secara rasmi pada Isnin yang lepas. Banyak peristiwa menarik yang telah berlaku sepanjang 30 hari perlawanan. Jerman mencipta rekod kejayaan manis apabila berjaya menewaskan Argentina 1.0 untuk menjadi juara Piala Dunia 2014, hasil jaringan di saat-saat akhir perlawanan serta mengalahkan Brazil 7-1 di pusingan separuh akhir. Impian Brazil sebagai tuan rumah untuk menebus kekalahan 2-1 kepada Uruguay ditempat sendiri pada tahun 1950, bertukar menjadi nightmare apabila dikalahkan secara teruk oleh Jerman. Yang pasti rekod ni akan terpahat dalam ingatan peminat bolasepak dunia mungkin untuk bedekad akan datang. Antara momen-momen lain yang juga mendapat perhatian dunia adalah:

10 Momen Menarik Piala Dunia 2014
 Sujud Syukur Dari Pemain Algeria Yang Berugama Islam Kerana Berjaya Menamatkan Penantian gol Selama 28 tahun
 10. Van Persieing
Aksi "Persie-ing" dari Robin Van Persie, the Flying Dutchman semasa menjaringkan gol10 Momen Menarik Piala Dunia 2014 
Aksi gigitan dari Luis Suarez 
 10 Momen Menarik Piala Dunia 2014
Aksi "Wonder goal" dari James Rodriguez's sewaktu menentang Uruguay.
 In the 113th minute, with the score at 0-0 and penalties looming after a tense game where both sides missed good chances, Mario Goetze received a cross from Andre Schuerrle, controlled it on his chest and slammed it past Argentina's Sergio Romero to win the game, sending his homeland into raptures and writing himself into football history. (Reuters Photo/Kai Pfaffenbach)
Gol Kemenangan Untuk Jerman
 
Tarian Menarik Dari Columbia
 10 Momen Menarik Piala Dunia 2014
10 Momen Menarik Piala Dunia 2014
10 Momen Menarik Piala Dunia 2014
Aksi Coach Mexico Yang Over Acting
10 Momen Menarik Piala Dunia 2014 
Kecederaan Neymar Yang Menjadi Antara Faktor Penyebab Brazil Kalah Teruk 7.1
 10 Momen Menarik Piala Dunia 2014 

17 comments:

  1. aksi coach mexico yg ter over acting tu menarik....boleh gelak kah kah kah

    ReplyDelete
  2. klu 18 minit bolos 5 gol maknanya pertahanan brazil tu tak kuat bkn sbb neymar x de ... dah tersurat brazil kalah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju..bkn sbb neymar brazil klh..brazil main mmg teruk ms bertemu Jerman dan Belanda.

      Delete
  3. hahahahah overrrrrrr sangat pengadil dia.... epic gilosss !! kak raudzah, barang dah sampai tau :)

    http://aunidenovella.blogspot.com/2014/07/kad-raya-dari-blog-santai.html

    ReplyDelete
  4. hahaha...yang coach mexico punya reaction tu memang stylo..sape laa kaki edit tu..hahahha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Header van Persie tu memang awesome!Terkujat Casillas terus hampeh sampai ke sudah.huhu.

    ReplyDelete
  6. BANYAK RAGAM YG DI CORETAN..SUAREZ TERBAEKK...HIHIHI

    ReplyDelete
  7. yang paling dasyat gigitan luis suarez

    ReplyDelete
  8. luis suarez gigit org dgn brazil kena 5 gol dlm 18minit paling epic. haha

    ReplyDelete
  9. sesetengah gambar tu bgerak2 tu yg leh tbayang moment2 kat kpala otak... he..he..
    dove :P

    ReplyDelete
  10. hahaha..kelakar plak tengok aksi coach mexico tu...tak ada plak messi dlm ni yer...hehe

    ReplyDelete

Designed By