Breaking News

Wednesday, July 2, 2014

6 Gambar Kejadian Terowong Mendap Di Jalan Imbi

Terowong Mendap Di Jalan Imbi
Terowong Mendap Di Persimpangan Jalan Pudu/Jalan hang tuah

Terowong Mendap Di Jalan Imbi


Info serius pilhan Blog Santai untuk dikongsikan dengan semua adalah kejadian tanah mendap yang berlaku di terowong laluan bawah tanah yang masih dalam pembinaan di persimpangan lampu isyarat Jalan Imbi berhampiran Jalan Pudu semalam. Kejadian tanah mendap sepanjang 19 meter tersebut telah menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di sekitar pusat bandar raya semalam. 

Punca Kejadian Terowong Mendap


Difahamkan pihak kontraktor mendapati kejadian tanah mendap itu terjadi ketika mereka baru ingin memulakan kerja-kerja pembinaan. Alhamdulillah baru nak mula kerja..Kalau tak mungkin ada yang tercedera. Kejadian terowong mendap ini dipercayai berpunca dari aliran air bawah tanah yang pecah. Pihak SYABAS telah diarahkan untuk menutup aliran tersebut bagi mengurangkan risiko pergerakan tanah mendap merebak. 

Khidmat KL Monorail dari Stesen Hang Tuah ke Jalan Imbi akan diberhentikan sementara berikutan keretakan tanah berhampiran tiang sistem pengangkutan rel itu. Semoga semuanya selamat. Last saturday first time transit di laluan ni...Hmmm..

Kejadian Terowong Mendap Di Jalan Imbi/jalan pudu 
 Kejadian Terowong Mendap Di Jalan Imbi
Kejadian Terowong Mendap Di Jalan Imbi
 Kejadian Terowong Mendap Di Jalan Imbi 
Terowong Mendap Di Persimpangan Jalan Pudu/Jalan hang tuah
 Kejadian Terowong Mendap Di Jalan Imbi

26 comments:

  1. rakyat malaysia mmg suka bab2 kreatif ni... :)

    ReplyDelete
  2. agak2 jetta blh kuar tak dr lubang tu ... adeh .

    ReplyDelete
  3. Tulah tu...takut pulakkan Raudzah...Nasib tak de kenderaan yg lalu time tu ke mmg jalan tu tutup

    ReplyDelete
  4. hehe org Malaysia mmg kreatip kreatip

    ReplyDelete
  5. bahaya kan sis....nsib xde kemalangan jiwa...:D

    ReplyDelete
  6. awal tahun ini saya ada visit dekat site ini untuk tgk progress kerjanya..rasanya time tu semua dalam keadaan baik dan soil report pun nampak elok..mula2 ingatkan tiada masalah...tak sangka plak benda macam nie boleh berlaku..menabung KKBOX sini

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. apa boleh buat kalau u tanah dah mendap

    ReplyDelete
  8. suri cahaya pst...jangan di bina jalan berselirat dekat situ lagi dha ar...

    ReplyDelete
  9. Semalam bunda cemas jugak tengok berita ni kat tv...sebab anak bunda belum balek kerja lagi..

    ReplyDelete
  10. salam. seram pulak sy tengok...nasib baik takda kelamangan jiwa kan - alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  11. satu je boleh komen rakyt malaysia kalau ada isu mcm ni..
    kpakaran mengedit gambar mreka memng power ha..ha

    ReplyDelete
  12. Rakyat Malaysia ni terlebih kreatif pula..tak kurang pula yang menjadi engineer terjun dan keyboard engineer hehehe...


    Kini Anda Boleh Membeli Sendiri Produk Shaklee Secara Online

    ReplyDelete
  13. Bahaya, lepas ni, nak jalan-jalan kat kl kena fikir 522 kali. Kalau dah terjeremus ke bawah, sapa nak bayar ganti rugi.

    ReplyDelete
  14. Hehe..gmbar bawah tu buat kathy tersenyum..

    ReplyDelete
  15. teruk juga.. nampaknya lambat lg la monorail nk beroperasi. rakyat malaysia memang pandai kalau bab edit2 ni. hahaa

    ReplyDelete
  16. rakyat malaysia memang sangat kreatif kan...

    Anyway memang bahaya bila berlaku kejadian seperti ni, mujur tiada yang terkorban

    ReplyDelete
  17. syukur tak ada kemalangan jiwa...

    ReplyDelete
  18. Nasib baik Ultraman dah beritahu saya awal2.. klu tak sangkut juga saya kat BB hari tu... 3x jetta.. :D :D

    ReplyDelete
  19. Ermmm...scary lah. Nasib baik xde yg cedera.

    ReplyDelete

Designed By