Breaking News

Sunday, July 13, 2014

Jerman Juara Piala Dunia 2014

 Jerman Juara Piala Dunia 2014
Jerman Juara Piala Dunia 2014

Jerman Juara Piala Dunia 2014


Tahniah Jerman kerana berjaya menjadi juara piala dunia 2014 selepas menewaskan Argentina 1-0 pagi tadi. Perlawanan yang seimbang walaupun Jerman lebih banyak menguasai permainan.

 
Mario Goetze, Menjaringkan Gol Kemenangan

Gol Jerman dijaringkan oleh pemain gantian Mario Goetze selepas menerima hantaran  dari Andre Scuerlle dalam masa tambahan sekaligus menobatkan Jerman sebagai juara Piala Dunia untuk kali keempat. Kali terakhir Jerman bergelar juara piala dunia adalah pada tahun 1990 sebelum 1974 dan 1954.

Lionel Messi Pemain Terbaik Piala Dunia 2014
Pemain Terbaik Piala Dunia 2014

Messi, Pemain Terbaik Piala Dunia 2014


Argentina pun bermain dengan baik sebenarnya, cuma tak ada rezeki. Banyak kali nak gol tapi tak gol juga. Apa-apa pun tahniah  Lionel Messi yang telah dipilih sebagai Pemain Terbaik Piala Dunia 2014. Tahniah juga untuk Gol Keeper Jerman Manuel Neuer yang dipilih sebagai Gol Keeper terbaik. Dia orang memang hebat pun...

16 comments:

  1. Argentina ada tiga Golden Opportunities tetapi tak dapat convert. Bila peluang tiba utk Jerman, Goetze tak sia-sia kan. Tahniah Jerman.

    ReplyDelete
  2. Wah.....best kan..kita sama2 peminat bola sepak dunia...

    ReplyDelete
  3. salam. tahniah to german...dan tahniah juga to argentina..at least bukan semudah itu nak kalahkan mereka..

    menang atau kalah semua team adalah yang terbaik..bukan senang nak bola..penat tu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheh ayat tak lengkap la pulak

      *bukan senang nak main bola :))

      Delete
  4. tahniah Germany..sayangnya Argentina takde rezeki, terlepas banyak peluang. Muka Messi sangat sedih.kesian dia

    ReplyDelete
  5. Memang sokong 100% Jerman dari dulu lagi, pasal ada beberapa pemainnya beragama Islam. Tak Puashati rasanya walaupun menang 1-0. Kalau boleh nak tengok Jerman lanyak argentina, macam diaorang lanyak Brazil 7-1. Kalau Argentina kena 4-0 alangkah Bestnya!

    ReplyDelete
  6. sepakan gol dia tu memang cantik laaa... kaki kiri tu...

    ReplyDelete
  7. yeayyyy Germany menang..mmg awal2 sepak mula lagi naniey sokong Jerman..hehe

    ReplyDelete
  8. Yeah..my Germ..mereka layak mendapatnya..tak sia2 cat muka..hehe..

    ReplyDelete
  9. last min gol tu..ingatkan ada penalti dah...

    ReplyDelete
  10. Tahniah Jerman dinobstkan sebagai juara Piala Dunia 2014.

    ReplyDelete

Designed By