Breaking News

Sunday, July 20, 2014

KIKI @ Gadis Steering Lock Bakal Di Dakwa Esok

 http://mk-cdn.mkini.net/783/33902d67fa3b6f33af54618d6e980193.jpg
 Kiki Bakal DiDakwa Esok
 

KIKI @ Gadis Steering Lock Bakal Di Dakwa


Walaupun telah dimaafkan uncle Sim, Kiki @ gadis steering lock tetap akan didakwa di mahkamah esok atas tuduhan bertindak ganas membuli seorang warga emas pada Isnin yang lalu.
 

Sebelum didakwa Kiki telah ditahan selama 5 jam pada hari Khamis yang lepas untuk siasatan. Beliau kemudiannya telah dibebaskan dengan jaminan pada hari yang sama. Kes Kiki sedang disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan (Khianat) dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan (Ugutan). Jika sabit kesalahan, pasti ada hukuman menanti Kiki.

Moral of the story, undang-undang tetap undang-undang. Walaupun telah memohon maaf kepada uncle Sim serta seluruh rakyat Malaysia melalui ERA FM dan HITZ FM, ianya tak dapat menyelamatkan si pesalah daripada tindakan undang-undang. Semoga kes ini menjadi pengajaran kepada kita semua. Perasaan marah perlu dikawal dalam apa jua keadaan sekalipun.

19 comments:

  1. pada saya, isu ni sepatutnya dah tamat. dakwaan digugurkan sebab kecaman yang dia dapat selama ni dah dikira sebagai hukuman, uncle baik hati tu pun dah maafkan.

    kemudian kita semua (contohnya media) berhenti menjadikan dia sebagai selebriti. sebab dia memang tak layak. sama macam bobo.

    hehehee...

    ReplyDelete
  2. berhati-hati dalam setiap tindakan yg kita lakukan...

    ReplyDelete
  3. undang-undang tetap undang-undang... ibarat kita membunuh, lepas tu bertaubat.. kita tetap akan kena hisab kat akhirat nanti :)

    ReplyDelete
  4. Setiap perbuatan mesti akan ada balasannya.. kita sepatutnya fikir banyak kali sebelum melakukan sesuatu...

    ReplyDelete
  5. what comes around goes around, right? harap semua dapat ambil pengajaran :)

    ReplyDelete
  6. harap2 takda lg kes mcm ni.. nasi dh jd bubur

    ReplyDelete
  7. ni lah bahayanya kalau kita tak boleh kawal emosi kan..semoga menjadi pengajaran kepada kita semua

    ReplyDelete
  8. hanya ada blue birds je dear...nanti puteri datang lagi :)

    ReplyDelete
  9. tak pasal2 dapat pakej ... peringatan .

    ReplyDelete
  10. bukan patut kalau uncle tu dah maafkan kira case closed ke? melainkan ada orang lain yang buat report. apa-apa pun ni pengajaran buat kita.

    ReplyDelete
  11. ya la yg pie buang bahan bukti tu knp?
    kan dah kena...

    ReplyDelete
  12. Terlajak kata.. Buruk padahnya..

    ReplyDelete
  13. Moga kisah ini menjadi pengajaran..

    ReplyDelete
  14. Matlamat tak membenarkan cara... klu salah ttp salah hmmm...

    ReplyDelete
  15. Hm... Kesian juga kt dia kna kutuk..

    ReplyDelete
  16. I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article.
    But wanna remark on few general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D.
    Good job, cheers

    Look into my blog post - farmville 2 cheats

    ReplyDelete

Designed By