Breaking News

Sunday, August 17, 2014

Awas, Penipu Tabung GAZA

Laman sosial memaparkan aktiviti mengutip tabung Gaza yang mencurigakan 
Awas - Penipu Tabung GAZA

Awas, Penipu Tabung GAZA


Ketika rakyat Palestin di ambang kedukaan dan memerlukan bantuan, ada juga pihak yang ingin mengambil kesempatan. Menggunakan Tabung GAZA sebagai alasan untuk menipu orang ramai. So hati-hati semua. Kepada mereka-mereka yang berkenaan tolong jangan seleweng duit derma yang diniatkan untuk penduduk GAZA yang sedang dalam kesempitan. Jangan ambil kesempatan k. Antara yang menimbulkan keraguan adalah kisah yang berlaku di Jalan Tun Razak:

Terdapat empat tabung diletakkan di luar surau (Menara Lembaga) Tabung Haji, Jalan Tun Razak. Empat tabung tersebut diletakkan secara berdekatan, anggaran jarak adalah sejauh 10-20 meter antara satu sama lain. Tabung itu seperti dijaga beberapa orang berpakaian kemeja-t hitam tertera (tulisan) Free Palestine berwarna putih, dan berseluar jean sedikit koyak. Beberapa minit selepas itu, dua tabung dibungkus dan tinggal dua tabung lagi.

P/s: Kepada mereka-mereka yang ingin membantu atau menderma gunakan saluran yang betul seperti di sini ya: Sumbangan Untuk GAZA. In Shaa Allah sumbangan you all akan sampai kepada mereka-mereka yang benar-benar memerlukan.

14 comments:

  1. Nice sharing.. Mmg ada yg amik kesempatan..

    ReplyDelete
  2. Hanya binatang yang mengambil kesempatan dari kesukaran hidup di Palestin..

    ReplyDelete
  3. Aman Palestin dah ada, sedekah kat situ aje :) sedih dengan insan tiada perikemanusiaan ni...

    ReplyDelete
  4. risau baca ni ..sini sana nak sumbang tapi kita tak tahu bagaimana ianya diurus. Berserah pada Allah dan bersagka baik tu ja yg mampu buat..wallahualam..

    ReplyDelete
  5. Teruk sungguh manusia yg bersikap begini.. Moga mereka bertaubat selagi ada masa

    ReplyDelete
  6. Ade jugak yg ambik kesempatan rupenye. Eh eh..geram pulak aty kita ni haa..

    ReplyDelete
  7. Guna SMS kelolaan kerajaan lebih baik atau kelolaan Aman Palestin

    ReplyDelete
  8. Tu la dia buat curiga nak menderma..

    ReplyDelete
  9. They are taking advantage on this.

    ReplyDelete
  10. ramai yang akan mabil kesempatan

    ReplyDelete
  11. Perbuatan yg sungguh hina lagi menghinakan. Astagfirullah...

    ReplyDelete

Designed By