Breaking News

Sunday, August 10, 2014

Cendol Pulut Tempurung

Cendul Pulut Tempurung 
 Cendol Pulut Tempurung

You all pernah makan Cendol Pulut Tempurung? Hmmm...Sound agak pelik dan first time kita dengar sebenarnya. Tapi orang Penang mesti familiar dengan cendol ni kan. Sebenarnya Cendol ni memang my favorite. Cuma yang selalu kita makan dalam mangkuk, Yang dalam tempurung ni tak pernah lagi. Suspen juga ni...Tapi tengok ramai aje yang makan kat sini. Mesti sedapkan. Ada aroma tempurung kot...Apa-apa pun tahniah untuk owner gerai ni. Kreatif... lain daripada yang lain...

 Cendul Pulut Tempurung
 Cendol Pulut Tempurung
 Laksa Tempurung 
Laksa Tempurung Penang

Selain daripada cendol pulut tempurung, laksa tempurung pun ada. Nampak macam best kan. Laksa penang pun my favorite jugak. Sedap..Rasa asam dia yang best tu..So kalau you all nak rasa cendol dan laksa tempurung ni bolehlah singgah di gerai ni..Kita tak tau exact location tapi kat Penang yang pasti...

27 comments:

  1. baru kot ni..masa duduk kat Penang dulu tak pernah jumpa pun

    ReplyDelete
  2. wow..unik ya sis...Cendol my favorite sis tapi dalam tempurung xpernah makan lagi....Nampak lbh klasik!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. malam ni burung biru je yg keluar sis...

      Delete
  3. auwww...sedap nye cendol pulut. tp xpenah lg rse cendol dlm tempurung...

    ReplyDelete
  4. huhu..uniknya.. tu sbb ramai kot

    ReplyDelete
  5. dua-dua pun my favourite...nampak unik sbb dalam tempurung..hehe :)

    ReplyDelete
  6. tengok pun dah sedap....
    dulu ada wujud nasi goreng gua tempurung, dengar kata best... tapi sekarang tak tau wujud lagi ke tidak nasi goreng tu.. hihi

    ReplyDelete
  7. saya orang penang tapi x pernah dengar pun.. wow.. kat mana ni.. terus teringin nk pi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teluk Kumbar Pha Is...Gi la Usha,....

      Delete
  8. dulu cendol ni kegemaran saya minum..sekarng tak perna beli lagi..maklum lah dah berumur..minum sejuk sangat..ni badan tak terima dah..bagi lah oran g muda minum..

    ReplyDelete
  9. tapi nampak yang tu dlm gambar hummmm teringin lah sekali..best nampak

    ReplyDelete
  10. belum pernah nak makan dalam tempurung kelapa..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Sorry SD. I am not Penangties, But from what I read, it is in teluk kumbar..

      Delete
  12. salam. tak pernah makan tapi macam sedap ja tu..

    ReplyDelete
  13. lepas ni pasti ada cawangannya..

    ReplyDelete
  14. Nampak mengancam laksa tu Raudzah....siap ada nenas...
    Betullah mmg kreatif owner dia....

    ReplyDelete
  15. Fuhhh syok tengok cendol tu... terbuka abis selera tekak ni hehee.. :D

    ReplyDelete
  16. kena try cendol ni..

    ReplyDelete

Designed By