Breaking News

Friday, August 22, 2014

MH17: 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA

 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
MH17: Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA

Ketibaan 20 Jenazah Mangsa Di KLIA


Alhamdulillah, kumpulan pertama jenazah mangsa nahas pesawat penerbangan MH17 selamat tiba di tanahair setelah hampir 37 hari insiden malang MH17 ditembak jatuh berlaku. Pesawat khas MAS yang berlepas dari Schipol pada pukul 9.40 malam tadi waktu Malaysia mendarat di KLIA tepat pukul 9.54 pagi tadi. Sejurus tiba, satu demi satu keranda dibawa turun dengan hormat dan cermat oleh kumpulan pengusung terdiri daripada anggota PDRM.

Istiadat penghormatan jenazah di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur disertai oleh Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak serta dif-dif kehormat dan orang kenamaan.

 Suasana Sedih Keluarga Mangsa
 
 Menunggu Jenazah Rakan-Rakan Seperjuanagn
10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
 Rakan-Rakan Anak Kapal
10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
Jenazah Pertama Di Turunkan
 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
Menuju Ke Kereta Jenazah Yang Disediakan
 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
 Jenazah Terakhir Di Sempurnakan
 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
Bertafakur Seminit di Seluruh Negara
 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
 Istiadat Penghormatan Di Raja
 10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
Selesai Upacara Penghormatan
10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA
Meninggalkan KLIA Ke Destinasi Masing-Masing
 
Perjalanan Pulang Setelah Hampir 37 Hari
  
Menuju Ke Desninasi Terakhir
Al Fatihah MH17 

24 comments:

  1. ika ada tngok pagi tadi, sayu je..emm :(

    ReplyDelete
  2. sha tak sempat tengok, tapi boleh gambarkan perasaan sedih keluarga mangsa....

    ReplyDelete
  3. al fatihah..

    mh17 dalam kenangan

    mama tengok, tapi sebak sangat.... tak berjaya mengawal air mata..

    ReplyDelete
  4. al fatihah sungguh sedih dan memilukan hati..

    p/s:byk bird dah byk komen dari satu ke entri lain..ketuklah juga sb yg tu blh dapa rm1 tau :)

    ReplyDelete
  5. Semoga roh mereka aman di sana. Manakala pelaku (pembunuh) perlu dihukum selepas ni, dengan hukuman yang berat kerana menembak pesawat penumpang.
    Sayu mengenangkan anak co-pilot yang masih tak tahu apa-apa.

    ReplyDelete
  6. Kakak menonton tv juga pagi tadi live sebab kakak tukar cctv punya tv ke channel tv3. Sedih sampai kami kat office ni rata-rata merah mata.

    Moga roh mereka tenang akhirnya..

    ReplyDelete
  7. Takziah buat ahli keluarga....dan alfatihah buat yang beragama Islam.

    ReplyDelete
  8. Akhirnya selamat sampai ke tanah air.....alfatihah untuk mereka yg beragama Islam

    ReplyDelete
  9. salam. alhamdulillah semuanya selamat tiba..

    ReplyDelete
  10. Hmm... Semua terasa kesedihannya... Tapi semua kuasa Allah Taala...

    ReplyDelete
  11. satu dunia merasa kesedihan ini...

    ReplyDelete
  12. Kita yg menontonnya pun jadi sebak & sedih... Al Fatihah... aamiin.

    ReplyDelete
  13. sayu hati tgk keluarga mgsa..huhu..

    ReplyDelete
  14. sedih tgok gambar...kat fb pun byk skang duk share gmbar hari ni terutamanya gmbar budak yg menrayu nak menatap wajah mak dia ... drp Allah kita dtg dan kepada Allah kita kembali...

    ReplyDelete
  15. belasungkawa akan usai
    tapi bagaimana untuk menjahit kembali
    renda kenang yang tertanggal
    bayang-bayang yang hinggap
    antara pasir dan pohonan
    tuhanku, kuatkanlah jiwa mereka
    permudahkanlah jalan mereka
    melayari laut masa

    ReplyDelete

Designed By