Breaking News

Friday, September 5, 2014

Inilah Kereta Kompak Terbaru Proton

 
 Kereta Kompak Terbaru Proton

Kereta Kompak Terbaru Proton


You all dah tengok kereta kompak terbaru proton? Cantik gak. Features dia pun agak menarik. Berdasarkan teaser yang dikeluarkan oleh Proton, kereta kompak ini mempunyai beberapa ciri penggoda yang menarik. Antaranya reka bentuk lampu depan dan paparan unit skrin sentuh yang memang istimewa selain daripada ciri-ciri berikut:

"Engine start stop button, reverse camera, Bluetooth/USB connectivity, WiFi hotspot, satellite navigation, Vehicle Dynamic Control (VDC) and six airbags (dual front, side and curtain airbags both in front and at the rear)"

Kereta kompak yang mempunyai lima tempat duduk ni telah lulus ujian kemalangan ANCAP dengan penilaian 5 bintang.
Kiranya safety dia agak tip top. Dan lagi, kereta kompak ini dikuasakan oleh enjin baru, unit 1.3 dan 1.6 liter dengan injap pemasaan boleh ubah (VVT). Kiranya kalau beli, not bad at all. Value for money kot. So guys are you ready to support local product ?

 Kereta kompak dengan lima tempat duduk
 Reka bentuk lampu depan yang menarik
Kereta pertama buatan Malaysia yang tidak perlu gunakan kunci. Switch on aje dah boleh drive.
 
Siapa kata rumah/office je boleh ada WiFi? Dalam kereta ni pun boleh!

19 comments:

  1. Hulamak..power kot. Kete ni macam ala2 myvi je rupa body dia kan.

    ReplyDelete
  2. part wifi tu geram nak jugak kak
    makin canggih kereta keluaran proton

    ReplyDelete
  3. ciri2 yg menarik ... geram lah juga

    ReplyDelete
  4. comel... seswai untuk insan comel macam sha.... okbai...

    ReplyDelete
  5. Cool laaa...Sporty..Berapa RM la ye..

    ReplyDelete
  6. Menarik...anak bungsu bunda tengah servey kereta ni...

    ReplyDelete
  7. Menarik... nampak garang, smart & mantop!
    Promoted content.. :)

    ReplyDelete
  8. interior design mmg sporty..
    ni yg buat nak tukar kereta baru selalu..hehe

    ReplyDelete
  9. This car has really nice features!

    ReplyDelete
  10. nmpk versatile. aku anggarkan dlm rm40k-60k harga kereta nih. kalo lebih, mgkn org akan fikir 2 kali utk beli.

    ReplyDelete

Designed By