Breaking News

Wednesday, September 24, 2014

Percutian Di Bali

Percutian Di Bali

Alhamdulillah..last week sampai juga hajat kita untuk bercuti di Bali. Antara salah satu destinasi pelancongan yang kita memang nak sangat pergi dari dulu. Kalau ditanya mengapa pastilah sebab kita sukakan keindahan pantai dia. Memang berbaloi sangat walaupun tiket Air Asia kita orang agak mahal. Actually kita orang booking last minute jugaklah. Bila check dengan MAS masa MATTA Fair baru-baru ni, baru perasan harga tiket yang MAS tawarkan jauh lebih murah. So untuk you all nak bercuti, pastikan tak beli tiket last minute tau. Then masa nak beli tiket, survey dulu ya supaya tak menyesal..he..he.

Apa-apa pun its worth it anyway. Banyak tempat menarik yang kita sempat pergi. Dan yang paling menarik of course lah kita dapat saksikan sunset di Jimbaran Bali. Cantik sangat-sangat. Kita orang lepak kat pantai dari pukul 3 petang sampai 8 malam. Kira dari matahari masih ada sampai hilanglah..memang puas hati sangat-sangat. Kita ada sedikit rakaman percutian kita untuk you all semua. Tapi sorrylah bila upload gambar tak cantik. Dalam hp cantik aje..he..he

Keadaan pantai masa kita orang mula-mula sampai. Masih cerah dan cuaca agak panas

Ni dah petang sikit
 
Dinner kita orang dah ready agak awal. Ikan bakar, sotong & udang goreng tepung serta kangkung goreng bersama ikan masin jadi pilihan we all. Desert dan fruits pun ada. Makanan dia not bad. Cuma harga dia mungkin agak mahal bagi kumpulan yang kecil macam we all. Kalau pergi dalam kumpulan besar ada pakej yang lebih baik. 

Dah hampir senja

Senja Di Jimbaran Bali

Senja Di Jimbaran Bali

Menikmati dinner sambil menyaksikan matahari terbenam

25 comments:

  1. Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. Bali mmg terbaiklah hehehe

    ReplyDelete
  2. teringat masa cik ina p bali hari tu....
    mmg best kan kat bali... PANTAI BALI memang cantik kan terutama kat pandawa beach ..cuma time cr makan je tak best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun pergi pendawa Beach Ina..memang cantik..

      Delete
  3. Amboiiii jalan tak ajak mak yer...hehe
    Raudzah malangnya gambo tak leh bukak ni mesti tenek kat rumah okje ni slow banget

    ReplyDelete
  4. Banyak berjalan luas pandangan. Betapa cantiknya Allah mencipta kecantikan Bali kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik huraizah...jom pergi nest time..

      Delete
  5. org kata bali tmpt terbaik utk berbulan madu. x pernah lg sampai ke bali. pernah ke jakarta n bandung je

    ReplyDelete
  6. wah bestnya, emm bila la nak sampai sana..hehehe

    ReplyDelete
  7. bestnya raudzah..bila la nk ke sana.

    ReplyDelete
  8. Bestnya pergi bercuti ke Bali. Orang tak pernah pergi lagi.. Awat picture takleh tengok ye? :)

    ReplyDelete
  9. hai dear. salam perkenalan. sy nuha. cantiknya..nuha pun teringin nak cuti kat bali :)

    btw jemput singgah ke blog nuha. nuha baru share pasal kolagen.

    www.nuhahayati.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Cantiknya.... dengar2 makanan dekat sana pun sedap2 je kak raudzah... best wooo dapat holiday....

    ReplyDelete
  11. Seronoknya...best betul dapat ke bali..

    ReplyDelete
  12. Wow. Best jauh berjalan luas pemandangan.
    Saya x pernah sampai sana lagi.

    ReplyDelete
  13. Kat Jimbaran idah pergi makan malam jerr... sampai2 dah gelap... so tak dapat la nak tengok sunset tu... makan tepi laut... makanan dia so..so jerr...

    ReplyDelete
  14. Cantiknya...esp gambar kat pantai tu..

    ReplyDelete
  15. Wahh seronoknya... kali terakhir ke bali adalah pada tahun 2001.. pasti bnyk dah berubah & semakin cantik kan.. best..:)
    p/s: owner blog tak letak gmbar selfie bali kat blog ke ehehee.. :D :D

    ReplyDelete
  16. Tak pernah ke bali. Isk3. Cantiknyee. Nak gi pantai jugak.

    ReplyDelete
  17. wahhh bes la raudzah...dah sampai ke sana...mana gambar2 lain? hehehehe

    ReplyDelete

Designed By