Breaking News

Tuesday, October 14, 2014

Jangan Tiru Aksi Dia..

Melecur hampir 80 peratus anggota badannya selepas terkena renjatan elektrik

Melecur Kerana Mencuri


Niat untuk mencuri peralatan di sebuah pencawang TNB berakhir dengan tragedi apabila hampir 80% badan melecur terkena renjatan elektrik. Hmm..Ngeri kan. Dan rasanya ini bukan kes yang pertama. Ada yang dah terkorban pun. Lelaki ni masih bernasib baik kerana umurnya masih panjang dan berjaya keluar daripada kawasan letupan bersendirian sebelum mendapatkan pertolongan dari orang awam. Hmmm..


Kita pun tak faham mengapa masih ada manusia yang sanggup menggadai nyawa melakukan perkara-perkara seperti ni untuk mencari duit cara mudah. Tak perlu bekerja keras dan kemahiran yang perlu ada pun very minimal, hanyalah sebagai pemecah kunci mangga dan penceroboh. 


Tindakan lelaki berusia 39 tahun itu bukan hanya membahayakan dirinya malah turut menyebabkan gangguan elektrik hampir satu jam di kawasan sekitar Bachang. Kan menyusahkan tu..So untuk mereka-mereka yang berada di luar sana jangan tiru aksi dia ni ya...kang tak pasal-pasal rentung..Tengok gambar kat atas ni pun dah tau sakitnya macammana kan...

14 comments:

  1. Kesiannya...... beringat ye dik next time ....tuhan tak suka kerja mencuri tu

    ReplyDelete
  2. Biase yang suka curik2 kabel eletrik ni, penagih dadah. Tulah, Allah dah bagi balasan kat dia. Moga dia insaf.

    ReplyDelete
  3. dah curi kabel yg ada arus elektrik , tu lah akibatnya . cash trus Allah bagi ...

    ReplyDelete
  4. Fuhh gilalah... nasib baik masih bernyawa..

    ReplyDelete
  5. Mungkin dia under drug kak raudzah, orang under drug ni memang tak rasa apa sangat.... urmm semoga ada ruang untuk dia berubah jadi lebih baik :)

    ReplyDelete
  6. mencuri berdosa tau haa....Tuhan tak suka itu kerja

    ReplyDelete
  7. saya pun hairan kenapa ada manusia sanggup mencuri sedangkan di Malaysia kerja halal berlambak-lambak

    ReplyDelete
  8. kesiankan tp dia yg sanggup menggadaikan nyawa sendiri

    ReplyDelete
  9. Sangat bahaya...
    kerana kesusahan dan desakan hidup..org akan buat apa saja..

    ReplyDelete

Designed By