Breaking News

Wednesday, October 29, 2014

Kisah Bumi Bergelap Selama 3 Hari

Bumi Akan Bergelap 3 Hari?
Bumi Akan Bergelap 3 Hari?

Bumi Akan Bergelap 3 Hari?


Mesti ramai yang tertanya-tanyakan, betul ke Bumi Akan Bergelap selama 3 Hari pada 21 hingga 23 Disember tahun ni? Yalah berita ni dah jadi viral pun kan since ada yang kaitkan isu ni dengan kejadian kiamat. Mengikut message yang disebarkan, Presiden Agensi Angkasa Amerika Syarikat (NASA), Charles Bolden, melalui laman webnya di http://science.nasa.gov telah mengesahkan perkara tersebut. As usual lah. Kalau dah NASA yang kata mesti ramai yang percayakan. Malangnya, kalau you all log in to NASA punya website, tak ada pun sebarang berita berkenaan isu ni. Hmmm..camne tu?

Bumi Akan Bergelap 3 Hari?
Bumi Akan Bergelap 3 Hari?

Namun kalau you all perasan, berita ni juga pernah tersebar pada tahun 2012 yang mana pada ketika itu kecoh mengatakan kiamat akan berlaku pada bulan Disember 2012Macam-macam persediaan telah dilakukan oleh penduduk dunia pada ketika itu. Antaranya menyediakan bahtera untuk menyelamatkan diri. Dan ini adalah sebahagian dari petikan berita tahun 2012:

NASA America predicts total blackout on Earth from 22-25 Dec 2012 during alignment of Universe.
If possible, please avoid travelling during the third week of December 2012 as all modes of communication may fail.
US scientists predict total darkness on planet earth for 3 days from Dec 22 2012. It is NOT the end of the world, it is just an alignment of the Universe, where the Sun and the earth will align for the first time. All planets are expected to align in a straight line as a result of which there could be some natural calamities on Earth. The earth will shift from the current third dimension to zero dimension, then shift to the 4th dimension. During this transition, the entire Universe will face a big change, and we will see an entire brand new world. The 3 days blackout is predicted to happen on Dec 22, 23, 24, 2012.... So do good be good live for the present enjoy life.

Kesimpulannya berita ni is not a surprise lah kan coz akan dikitar semula setiap dua tahun sekali. Apa-apa pun kalau you all nak tau sedikit penjelasan ilmiah mengenai isu ni dan apa kaitannya dengan kisah bumi akan bergelap selama 3 hari ni you all boleh baca kat sini k: Bumi Bergelap 3 HariYang pasti sebagai seorang islam kita wajib percaya bahawa kiamat itu pasti. masa dan ketika kejadiannya hanya Allah yang tau. Kita sebagai manusia ciptaanNya hanya perlu bersedia. 


17 comments:

  1. Hmm... Kalau nk Allah nk gelapkn.. Sekelip mata je tnpa bgtau kita...

    ReplyDelete
  2. tulah two years back pun ada kisah bumi bergelap ni kan..maybe dua tahun akan datang topik yang sama akan diulang lagi..hehe :D

    ReplyDelete
  3. Kiamat tu pasti... Berita yg menakut2kn tapi kebanyakan umat islam seolah2 takut hanya bermusim....

    ReplyDelete
  4. Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un

    Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jua lah kami kembali.

    ReplyDelete
  5. berita gempak mcm ni dah biasa ... petanda2 kiamat tu byk . klu petanda tu x de lagi , just ignore jer . selebihnya kita tingkatkan ibadah ibarat kita akan mati bila2 masa shj ...

    ReplyDelete
  6. takut gak bile baca walaupun berita palsu...

    ReplyDelete
  7. gempaknya... bila2 pun boleh berlaku kalau dah kehendakNya...

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  8. kita tunggu dan lihat je lah jadi betol atau x..

    ReplyDelete
  9. siap sediakan je diri kita sentiasa..peringatan untuk diri sendiri..

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/10/cadangan-menu-dan-resipi-birthday-party-anak-1tahun-tanpa-gula-dan-garam.html

    ReplyDelete
  10. Kalau nak berlaku pun berserah je lah. Semuanya kuasa Allah swt. Apa yg pasti tak akan ada seorangpun dari kita yang akan deluar dari dunia ini hidup2.. Allahuakbar.

    ReplyDelete
  11. semuannya kuasa Allah. baru tahu ada cerita ni utk 2014...heeee

    ReplyDelete
  12. pernah dengar sebelum ni. tp x pasti sama ada betul or x. moga kita sama2 tingkatkan amal ibadah.

    ReplyDelete
  13. kena upgrade ibadah.... benda propa cenggini bagus jugak, mengingatkan kita bumi dah terlalu uzur :)

    ReplyDelete
  14. Semuanya Allah yg maha menentukan..

    ReplyDelete

Designed By