Breaking News

Wednesday, November 5, 2014

Coklat Bagus Untuk Otak

Embedded image permalink
Coklat Bagus Untuk Otak


You all tau tak Koko, salah satu bahan yang digunakan dalam proses membuat coklat adalah sangat berkhasiat untuk otak. Para saintis telah membuktikan bahawa kandungan antioksidan yang terdapat dalam hanya dua atau tiga sudu besar serbuk koko adalah lebih kuat daripada antioksidan yang ditemui dalam makanan yang lain seperti teh hijau. Antioksidan utama yang terdapat dalam koko, yang dikenali sebagai flavonols, boleh membantu meningkatkan aliran darah ke otak. Secara tak lansung kalau kita mengambil coklat sebelum study atau exam ia akan meningkatkan daya kefahaman serta menjadikan kita lebih fokus. So pada adik-adik yang sedang mengambil SPM boleh cuba makan coklat sebelum masuk dewan ya...In Shaa Allah flying colors..


15 comments:

  1. suka mkn white chocolate. tp kan dah jarang jumpa white chocolate ni kat kedai. kalau ada miz almond pun sedap jugak kak. chrunchy!

    ReplyDelete
  2. I love koko !! kalau dapat makan beryls tak boleh stop... hikhik

    ReplyDelete
  3. Suka yg ada kacang almond...kacang almond pon baik utk otak kan??

    ReplyDelete
  4. tapi masalahnya ..................... hahaha saya sedang kesakitan gigi disebabkan coklat... hehe

    ReplyDelete
  5. Lepas nie kena makan coklat dulu sebelum exam. Heheh. Angel Love Soldier

    ReplyDelete
  6. Arghh lama dah tak makan cekelat... hehe :)

    ReplyDelete
  7. Selalu juga saya makan coklat sambil blogwalking hehee..
    tengok star avenue... menarik.. :D

    ReplyDelete
  8. saya mmg pemakan coklat ... rhb .

    ReplyDelete
  9. betullah tu adik kata makan coklat leh buat kita gembira hehehe

    ReplyDelete
  10. Haaa.. yang nie idah suka... makan hari2 pun tak perr... :D

    ReplyDelete

Designed By