Breaking News

Thursday, November 13, 2014

Jom Bantu Mereka

Jom Bantu Mereka

Salam Jumaat untuk semua pembaca Blog santai. Pagi ni kita nak kongsikan dengan you all semua peluang besar untuk ke syurga. Tawaran ni datangnya dari Rumah Orang Tua Al Ikhlas, Puchong.

Bantuan yang diperlukan: 

Bantal Tuala Cadar / Tilam Selimut Pampers (Pakai Buang) Ubat-ubatan Mesin Dialysis / Kereta Sorong Beras / Telur / Biskut / Nestum / Susu / Cornflakes dll Sejadah / Telekung / Al-Quran . 

Rayuan ini dibuat kerana semakin ramai org tua yang menghuni rumah ini:

1. Tiada waris yang mengambil mereka dari Hospital Serdang yang terpaksa menerima pesakit baru yg kian meningkat. Kebanyakan kes adalah menunggu masa utk kematian* 
2. Dihantar oleh waris tanpa sebarang sebab, malahan ada yg ditinggalkan terbaring di tepi pagar pada mlm hari dan hanya dijumpai keesokan harinya dlm kesejukan dan ketakutan* 
3. Menampung kos yg semakin meningkat. Kos bagi pengkebumian sahaja RM1,120. Kadar kematian di sini ialah 3-4 org sebulan* Jika kita ingin melihat kematian sebahagian daripada bakal ahli syurga di sini lah tmpt yg paling sesuai. InshaAllah* Semoga bantuan kita dpt meringankan beban mereka dan menjadi saham akhirat. InshaAllah! 

SALURKAN SUMBANGAN IKHLAS ANDA KEPADA RUMAH JAGAAN & RAWATAN ORANG TUA AL-IKHLAS

Lokasi: Rumah Jagaan Dan Rawatan Orang Tua Al-Ikhlas, Puchong Alamat Penuh: Lot 3530, Jln Bt 18, Kg Pulau Meranti, 47120 Puchong, Selangor. No. Hphone : 016-6786364 Diuruskan oleh: Muji binti Hj Sulaiman (Jururawat) Jumlah Pekerja : 5 Org Status Rumah : Masjid Lama (Diwakafkan) Jumlah Orang Tua : 30 orang Nama Bank : Al Rajhi Nama Akaun Bank : RUMAH JAGAAN DAN RAWATAN ORANG TUA AL-IKHLASi No. Akaun Bank: 1270 0106 1101 131 . 

Jom sama-sama kita mulakan hari kita dengan berkongsi rezeki dengan mereka yang memerlukan. Moga-moga sumbangan kita akan dihisab di akhirat kelak. Aminn..

13 comments:

  1. Salam Jumaat Raudzah...
    saya nak share kat FB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat Fidah..Silakan..silakan...

      Delete
  2. kita juga akan tua juga jika izinnya.

    ...eh dah selesailah perkara tu

    ReplyDelete
  3. bantu mereka yang memerlukan.kalau benda lain boleh kita sponser tambah lagi benda tak der faedah langsung gerrrrr

    ReplyDelete
  4. itu adalah yang terbaik, hulurkan sumbangan untuk mereka sebagai bekalan saham kita di sana kelak..

    Mama Niza

    ReplyDelete
  5. nak nangis je rsa..kesiannya kat org2 tua ni dibuang anak mcm tu je..mmg ank derhaka btl :(

    ReplyDelete
  6. sedih baca entri nie pagi2..huhu

    ReplyDelete
  7. belum berkesempatan ke sana lagi...
    insyaallah dlm perancangan moga2 dipermudahkan

    ReplyDelete
  8. In shaa Allah.. t kasih atas perkongsian Raudzah. Semoga Allah memberkati.. aamiin.

    ReplyDelete
  9. sedihnya, ada jugak waris yang hantar ye :(
    hurm... sha tengok citer drama pasal rumah orang2 tua ni, sebak pulak... dah la memang sayang sangat kat warga2 emas ni... aduh... semoga mereka dapat bantuan yang sewajarnya :)

    ReplyDelete

Designed By