Breaking News

Tuesday, November 11, 2014

Ok Jika Lelaki Menyerupai Wanita

Lelaki Menyerupai Wanita 

Lelaki Menyerupai Wanita


Ramai yang terkejut apabila Mahkamah Rayuan pada Jumaat lepas memutuskan bahawa Undang-Undang Syariah Negeri Sembilan memperuntukkan hukuman terhadap golongan lelaki Islam berpakaian wanita di tempat awam adalah melanggar Perlembagaan Persekutuan. Hmmm...Biar betul. Dia orang ni buat keputusan di bawah sedar ke?

Mungkin para hakim tersebut lupa bahawa lelaki yang menyerupai perempuan ataupun sebaliknya merupakan perbuatan yang dilaknat Allah. Ianya haram dalam Islam. Sekiranya mahkamah membenarkan ertinya mereka telah menghalalkan sesuatu yang telah diharamkan oleh Allah.
Menurut Mufti Pahang Datuk Seri Dr Abd Rahman Osman, jika seseorang membenarkan perbuatan tersebut dalam keadaan sedar maka dia boleh syirik kepada Allah. Dia boleh terkeluar daripada Islam kerana dia telah mengubah hukum Allah ertinya tidak memperakui peraturan Allah. Walaupun begitu, Islam bukanlah ugama yang kejam. Pemakaian ini dibenarkan jika pihak yang terlibat adalah dari golongan 'khunsa muskhil' yang dilahirkan dalam keadan dua sifat lelaki dan wanita. Namun begitu mereka perlu mendapatkan nasihat doktor bagi membuat pengesahan identiti mereka.
Berdasarkan hukum yang jelas, kita mengharapkan ada pihak yang berani tampil untuk mencabar keputusan ini. Jangan sampai perbuatan kita dilaknat Allah.

22 comments:

  1. yang salah tetap salah and it is not cool ataupun apa bila lelaki berpakaian seperti wanita... janganlah kita menggalakkan pulak ye tak?

    ReplyDelete
  2. ban dulu lelaki berpakaian wanita dalam TV then kita go on from there

    ReplyDelete
  3. hihi, mcm2 malaysia sekarang ya..takut..

    ReplyDelete
  4. lelaki tetap lelaki wanita tetap wanita tau heee

    ReplyDelete
  5. bersyukur..dg apa kita ada..jangan ubah..

    kenapa bloh ah ada security number? sebelum tak der hee..

    ReplyDelete
  6. benda yang terang haram tak perlu kot.. tambah dosa je..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  7. agak terkilan sebab perkara in boleh terlepas pandang oleh hakim tersebut

    ReplyDelete
  8. maka.... buat tak tahu je laaa... adjust kereta kena saman.... tapi ini pulak sebaliknya... ish

    ReplyDelete
  9. Isu yang sangat menakutkan.
    Bagi yang khunsa tu mmg ada caranya utk pastikan identiti sebenar.
    Cuma utk yg laki2 tulin tu yg tak boleh. Meskipun sekadar memakai gelang tanpa tujuan tertentu.

    ReplyDelete
  10. dunia semakin rumit..dah jadi lelaki nak jadi perempuan..mana kala yang perempuan pula sibuk nak jadi lelaki

    ReplyDelete
  11. Dunia smkin hmpir ke penghujungnya...

    ReplyDelete
  12. seram lah skg nie... macam2 hal...

    ReplyDelete
  13. Hukum Allah lagi berat.. jngn main2 dan memandai2 meletak hukum kerana kepandaian itu pun Allah yg beri. Bila2 dia boleh tarik balik... astagfirullah...

    ReplyDelete
  14. Semoga dijauhkan dari segala bencana..

    ReplyDelete

Designed By