Breaking News

Thursday, November 20, 2014

Pengangkutan Awam Malaysia Termurah Di Dunia ?

Pengangkutan Awam Malaysia Termurah Di Dunia
Pengangkutan Awam Malaysia Termurah Di Dunia 

Siapa selalu guna pengangkutan awam? Kalau you all salah sorang, you all mesti bersyukur coz secara keseluruhan pengangkutan awam di Malaysia ni adalah yang ketiga termurah di dunia. Manakala pengangkutan awam di bandar Kuala Lumpur yang terkenal dengan masalah jem pula adalah keempat termurah didunia. 

Sejujurnya kita memang suka naik LRT, Komuter dan juga Monorel kalau nak jalan-jalan di Lembah Kelang ni. Senang, cepat dan murah. Parking pun murah aje kena bayar. Cuma mungkin tak semua tempat lagi ada facility ni. So agak terhad. Dulu kita ada seorang kawan yang selalu naik express bus dari Ipoh ke KL every day. Hmm..bayangkan dia keluar rumah pukul 4.00 pagi dan sampai KL around 8.00 pagi. Habis kerja sampai rumah pukul 10.00 malam. Penatkan. Ada juga yang travel dari Negeri Sembilan. Dia orang kata naik bus lagi best coz boleh tidur. Hmm...Ada ke kawan-kawan kat sini yang travel macam ni..

10 comments:

  1. baru nak komen, bukan India lagi murah ke..hehehe.tapi memang pun..rate teksi kita pun sebenarnya agak reasonable.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, saya naik LRT tak lah jauh sangat...dalam 20 minit dah bole sampai opis...ada kawan saya dari Nilai...memang jauh tp dengan LRT dan Komuter, masih boleh cepat sampai...cuma kadang-kadang terbabas la jugak bila LRT meragam...

    ReplyDelete
  3. Maybe sebab matawang kita pun kecik kot.blum pernah lgi baik knderaan awam di key el..hehe

    ReplyDelete
  4. Saya pengguna pengangkutan awam tegar... :)
    Selain daripada mengelakkan jam...perkhidmatannya juga bertambah baik compared dgn dulu....esp komuter

    ReplyDelete
  5. Murah-murah lepas tu naik huhu..
    promo content lagi.. :D

    ReplyDelete
  6. Betul, boleh tidur.
    Kalau drive sendiri sakit badan kan?
    Neway, saya takde experience macam ni.

    ReplyDelete
  7. Sha pergi memana naik taxi.... hehehe... tapi terasa gak laa mahal dia especially kalau meter dah ejas....

    ReplyDelete
  8. dah mcm x de life lak bila berjam2 dok kat dlm bas ... altelnativ sini .

    ReplyDelete

Designed By