Breaking News

Thursday, February 26, 2015

Fitnah Media Sosial, Siapa Bakal Di Dakwa?

Fitnah Media Sosial, Siapa Bakal Di Dakwa?
Fitnah Media Sosial, Siapa Bakal Di Dakwa?

Untuk makluman semua. Hati-hati ya jika berkongsi berita. Nanti tak pasal-pasal kena dakwa!!!!

Sekadar Selingan


*Perbualan di penjara*
"Eh kenapa kau masuk penjara?"
"Aku tikam orang"
"Aku ragut makcik"
"Aku retweet je....."

p/s: Mohon maaf kawan-kawan. Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, Blog Santai tidak akan dipudate seperti biasa. Namun cerita/artikel terbaru akan diupdate melaui twitter dan Google+. 

56 comments:

  1. Budget kena lebihkn pada pembinaan penjara nampaknya tahun ni.. Huhuu

    ReplyDelete
  2. Aiyooo sila hilangkan button share atau retweet lah kalau cenggina hahaha

    ReplyDelete
  3. Fikir dulu sebelum share....
    Kadang2 tu..niat cuma nak main2...kann dahh!!

    ReplyDelete
  4. Bagus jugak...biar tegas. baru dorg tau seronoknya meringkuk dlm jail sbb suka2 je sebar berita tak sahih...

    ReplyDelete
  5. Baru ada akai duduk penjara tu huhu...

    ReplyDelete
  6. selamat malam Sob... sepertinya kita harus lebih hati hati menggunakan Media Sosial jangan sampai terjadi hal hal yang tidak kita inginkan...

    ReplyDelete
  7. eih2, siap la siapa yg suka share tnpa usul periksa tu hah..sek bek timm bz mmg xsempt nk bermedia sosial..hehe..

    ReplyDelete
  8. buat jer mcm china , block terus fb ... heh heh

    ReplyDelete
  9. Setuju sangat dengan menteri ni. Kali ni nampak sedikit geliga pemikiran beliau.

    ReplyDelete
  10. hahaha.. kesian.. retweet pun kna masuk penjara..

    ReplyDelete
  11. lepas ni berhati2 bila nak share....

    ReplyDelete
  12. sila hilangkan butang tersebut hahahah

    ReplyDelete
  13. menyepi nampaknya... sdg berehat ke...

    ReplyDelete
  14. Sebelum bertweet tu kena fikir banyak kali la kalau tak....terimalah padahnya.

    ReplyDelete
  15. senyap plak raudhah... sibuk agaknya...promoted content tuk raudhah

    ReplyDelete
  16. Hello raudzah, awak kat mana? tak sedap hati, dah lama awak menghilang!

    ReplyDelete
  17. kalau yg berunsur negative tu cecuba kita baca jer jgn share kan...

    ReplyDelete
  18. Itu hnya mahkamah dunia... Mhkamah akhirat nnt..lagi teruk nk jawab...

    Moga dipermudahkan urusan raudzah...

    ReplyDelete
  19. Salam Ukhwah, Jemput join Segmen GA Mycherita yang sedang berlansung sekarang ye.. Ini Link nya..>>> Segmen Giveaway MyCherita

    ReplyDelete
  20. Bahaya ooo sekarang ni nak share pape kat alam maya ni.. tak pasal dpt holiday free dlm penjara.. :P

    ReplyDelete
  21. susah jugk skang ni apapun x boleh kan !

    ReplyDelete
  22. Jika x didakwa di dunia,
    Di akhirat sana takkan terlepas kan?

    ReplyDelete
  23. Yang rasuah2 tu tak kena dakwa plak kan...?? Ahhh poyo je cabericik nih...

    ReplyDelete
  24. Nampaknya kena la sediakan makanan yang sedap sikit dari biasa kat penjara tu. Maklumlah tukang tweet dan retweet tu manja-manja, budak2 hingusan katakan..

    ReplyDelete
  25. Work from Home - Home Based online Jobs earn upto 1400$ weekly. Hit this link;

    http://payfunda.biz/invite/?share=nsnasidi

    ReplyDelete
  26. Itulah salah satu bahayanya media sosial ni...

    ReplyDelete
  27. Ohhhh pasal tak update dah inform kat sini rupanya..tapi kenapa Raudzah?

    ReplyDelete
  28. kalau terjadi tinggal telusuri penerbitnya

    ReplyDelete
  29. saja nak takutkan org yg gatal tgn reweet perkara yg x pasti kot ... nanti cuba cek google+

    ReplyDelete
  30. bnere tuw harus ada peraturan hukumnya yang jelas. .

    ReplyDelete

Designed By