Breaking News

Wednesday, June 10, 2015

Amaran Untuk Pemilik HONDA

Amaran Untuk Pemilik HONDA

Kepada semua pemilik honda, anda diminta untuk berjaga-jaga ya kerana pihak Honda Malaysia telah mengeluarkan kenyataan bahawa sebanyak 46,710 unit honda yang dikeluarkan sekitar tahun 2007 hingga 2009 telah terjejas disebabkan inflator atau pengepam beg udara penumpang hadapan.

Antara model honda yang terlibat adalah, 26,186 City (model tahun 2008-2009), Civic (2007-2009), CR-V (2007-2008) dan Jazz (2007  and  2009). 20,524 unit Accord (2003-2007) juga turut terjejas oleh pengepam beg udara bahagian hadapan pemandu.

Difahamkan pihak Honda Malaysia akan memaklumkan kepada semua pelanggan yang terjejas menerusi surat pemberitahuan termasuk butiran terkini produk, Kepada semua pemilik kenderaan yang dah atau akan menerima surat, you all boleh lah menghantar kenderaan yang terlibat ke wakil penjual Honda terdekat untuk pemeriksaan secepat mungkin.

Penggantian alat yang terjejas akan dilakukan sebaik sahaja ianya diterima, dan kos penggantian dan buruh akan ditanggung oleh Honda Malaysia, 

So kepada semua pemilik honda yang terlibat bolehlah semak status kenderaan you all di Talian Bebas Tol Honda 1-800-88-2020 atau mengunjungi peniaga Honda yang sah atau melayari www.honda.com.my untuk keastian ya..


36 comments:

  1. Nasib baik kereta saya tak terlibat.. :)
    Apa khabar Raudzah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Fidah...

      Sedih my car affected...hmmm.

      Delete
  2. Nasib baik kereta saya tak terlibat.. :)
    Apa khabar Raudzah?

    ReplyDelete
  3. Amaran yang cukup lama untuk dikeluarkan..huhu

    ReplyDelete
  4. Pernah dengar dalam berita tv..jom bertindak segera bagi pemilik Honda.

    ReplyDelete
  5. buatan manusia pasti ada lemahnya

    ReplyDelete
  6. padahal sudah standarisasi yang cukup tinggi

    ReplyDelete
  7. Nmpk hebatkan.. Tapi da la kelemahan.. Sbb buatan manusia..

    ReplyDelete
  8. memang betul, lagi satu Motor Honda ex-5, bila nak tarik balik moto ni di atas jalan raya pun tak tahu. Perasan laju, bawa lorong kanan, padahal awak tu 100cc je!

    ReplyDelete
  9. Nmpk hebat, tapi da la kelemahan.. Sbb buatan manusia..

    ReplyDelete
  10. michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletcanada.in.net/
    nike air force 1, http://www.airforce1.us.com/
    soccer jerseys, http://www.soccerjerseys.us.com/
    mulberry outlet, http://www.mulberryoutlet.com.co/
    lacoste polo shirts, http://www.lacostepoloshirts.cc/
    michael kors outlet, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
    ralph lauren uk, http://www.ralphlauren-outletonline.co.uk/
    toms outlet, http://www.tomsoutlet-stores.com/
    polo ralph lauren, http://www.poloralphlauren.us.org/
    nike free uk, http://www.nikefreerunning.org.uk/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
    christian louboutin, http://www.scarpelouboutin.it/
    michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
    cheap nhl jerseys, http://www.nhljerseys.us.com/
    the north face clearance, http://www.thenorthfaceclearances.us.com/
    north face outlet, http://www.thenorthface.me/
    rolex watches uk, http://www.rolexwatches-uk.co.uk/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline-store.us.com/
    louis vuitton bags, http://www.louisvuittonbag.us.com/
    mbt shoes, http://www.mbtshoesoutlet.us.com/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletusa.net/
    cheap oakley sunglasses, http://www.cheapoakleysunglassess.us.com/
    the north face uk, http://www.thenorthfaces.org.uk/
    jordan shoes, http://www.jordan-shoes.us.com/
    hollister uk, http://www.hollistershirts.co.uk/
    oakley sunglasses, http://www.wholesaleoakleysunglasses.us.com/
    abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch.us.com/
    0926maoqiuyun

    ReplyDelete

Designed By