Breaking News

Monday, July 15, 2013

Fakta Menarik Mengenai Otak Manusia (Part 4)

Tahukah Anda:

 http://i.huffpost.com/gen/149791/thumbs/r-DAYDREAMING-large570.jpg
Berangan lah tu!!! 

Kalau zaman persekolahan, kita sentiasa diingatkan jangan berangan dalam kelas. Siapa yang di "tangkap"  berangan pastinya akan jadi "bahan ketawa" dan dianggap "kurang cerdik".

Tapi sebenarnya kita tak tahu bahawa berkhayal ataupun berangan adalah penting untuk fungsi otak tertentu. Kajian mendapati bahawa fikiran yang "mengembara jauh" boleh menjadi pelindung dan juga membantu kita untuk lebih focus untuk jangka masa panjang. Ianya juga adalah satu petunjuk yang otak kita aktif serta lengkap. 

p/s: So masih belum terlewat kalau nak berangan ya. Tapi jangan over k..especially kalau tengah meeting ke, drive ke..bahaya woo..

1. "Rahsia" KLIA 
2. "Rugi" Tak Cuba    
3. Hanya Untuk Wanita 
4. Tawaran Hebat 2013 
5. Siapa Cepat Dia Dapat 
6. Jangan Lepaskan Peluang Ni       
7. Apa yang "Istimewa" di sini

15 comments:

  1. huhu... =) jgn over2,,kang jadi benda lain..hek3

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup aisya jgn over k..nanti blushing...

      Delete
  2. Angan2 Mat Jenin...hehe
    Tapi ada benarnya...kalau angan2 itu di sertakan dgn usaha utk menggapainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu BM..kalau kita nak sesuatu, normally kita mesti berangan dulu..then selalunya after that mesti dapat..

      Delete
  3. hihi...berangan sampai kebintang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok aje cik akak...jangan tak turun pulak k...

      Delete
  4. owh..saya ni kuat berangan sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita rasa nak setujulah coz orang yang creatif macam Boni ni sure suka berangan punya...

      Delete
  5. Replies
    1. Betul tu Wan..cuma kita aje yang tak taukan...

      Delete
  6. Assalamualaikum, selamat berpuasa :).
    Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia - Norazizah

    ReplyDelete
  7. berangan la yang baik2.. jangan berangan benda mengarut jer la....
    salam singgah

    ReplyDelete
  8. Kita mMemang suka gak berangan ni hehe

    ReplyDelete
  9. ok nak berangan jadi blogger no. 1 kat mesia jap hehehe

    ReplyDelete

Designed By