Breaking News

Tuesday, July 16, 2013

Internet akan lebih laju menjelang Oktober ?

  http://wartaekonomi.co.id/foto_berita/thumb_1/thumb_mobileinternet%20-%20Copy.jpg
Melayari internet dari mobile phone, semakin menjadi pilihan


Penggunaan telefon pintar dan laman media sosial yang meluas telah meningkatkan kadar penggunaan internet di Malaysia. Automatically bila pengguna makin bertambah, kesesakan line pasti akan berlaku. But not too worry to much k, coz ada berita baik untuk semua.

Menurut Pengerusi MyIX, i.e persatuan yang menggabungkan 54 pembekal perkhidmatan internet (ISP) mereka kini dalam proses menaiktaraf kapasiti jalur lebar dari 10 Gbps kepada 40 Gbps. Usaha ini bakal siap sepenuhnya menjelang Oktober.

Apabila proses menaiktaraf ini siap sepenuhnya, kita akan menikmati kelajuan internet pada tahap yang lebih tinggi,  i.e 300 peratus daripada kapasiti sedia ada.

p/s: harap-harap bukan aje lebih laju, tapi kos bagi pengguna melayari internet juga akan berkurang selepas ni.

1. "Rahsia" KLIA 
2. "Rugi" Tak Cuba    
3. Hanya Untuk Wanita 
4. Tawaran Hebat 2013 
5. Siapa Cepat Dia Dapat 
6. Jangan Lepaskan Peluang Ni       
7. Apa yang "Istimewa" di sini

Extract From: Astro Awani 

11 comments:

  1. baguslah kalau cm tu... ahahhahaxD best je baca kalau line tenet laju..kekekekxD

    ReplyDelete
  2. mari kita tengok..saya rasa internet sy makin slow..tm call cek nak tambah kelajuan lagi..padahal sebelum ok jer..pandai tol depa berniaga..dia slowkan kta punya line

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really suri? last time dia orang ada call jugak suruh upgrade package..malas nak layan..yang sekarang aje banyak masalah..hmm

      Delete
  3. and right now fae tgh geram coz internet kat rumah is a bit slow

    ReplyDelete
  4. Baguslah kalau begitu, spt juga harapan raudzah...semoga ianya semakin murahlah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap kan BM..laju and murah..

      Delete
  5. Berita baik ni terutamanya Bloggers hehe...
    kita tunggu dan lihat yeh

    ReplyDelete

Designed By