Breaking News

Friday, July 5, 2013

Kembara Ke Korea (Part 1)

Last entry kita ada berkongsi kisah Kembara Kita Ke Amsterdam. Kali ni kembara kita kembali ke Benua Asia dan singgah di Korea. Kalau mention pasal Korea mesti ramai yang terbayangkan pelakon-pelakon Korea yang cantik-cantik dan handsome-handsome tukan. Tapi memang cantik pun dia orang ni. Skin dia orang memang superb. And I would say almost 90% of them memang slim sangat-sangat. Agaknya sebab dia orang suka makan seaweed and fish kot.

 http://4.bp.blogspot.com/_S9nmjgEimvw/S0-hke3hvUI/AAAAAAAABwo/t2D7U3ZKOTI/s320/WinterSonata14.jpg
Winter Sonata

Memang banyak tempat menarik kat Korea ni. Tapi untuk part 1, kita nak focus dekat Nami Island (Namiseom in Korean) aje coz kita memang suka this place. Cantik sangat. Peminat-peminat cerita Korea mesti teruja dengan pulau ni kan. Sure kalau pergi sini boleh bayangkan scene-scene romantik dalam cerita Winter Sonata tu.

 Di Terminal Ferry

Nak pergi Pulau ni as usual kena naik ferry. It takes about 10 to 15 minutes and will cost you about 8 won, termasuk Nami Island Admission ticket.

Then, Here We Are...Nami Island I'm coming!!

http://1.bp.blogspot.com/--9w8998H7n4/T75TBpoIpnI/AAAAAAAAAhM/KZQ4wKDfhvo/s1600/Nami-Island-Korea-Winter-Sonata-4.jpghttp://www.filmapia.com/sites/default/files/imagecache/imgpreset_teaser/filmapia/pub/place/4060761634_8281010698.jpg
Winter Vs Spring Vs Autum

  Kita pergi waktu spring nak masuk summer dah..so dia punya view tak sama dengan winter sonata ya...tapi still cantik!!!
http://1.bp.blogspot.com/-s1tbNc8tI_w/ToQ_rgDboKI/AAAAAAAAACc/VEorAEbsU8A/s400/nami+4.JPG
Ramai yang post sebelah hero tu..ala-ala the heroin
http://hufsiso.files.wordpress.com/2012/10/52.jpg
cantikkan..
http://3.bp.blogspot.com/-oIC4GjEowRs/TXNVqNqlWVI/AAAAAAAAAUE/KlN5GwN1QNI/s1600/p01.jpg
Area ni quite luas. So boleh jalan-jalan sampai satu hari pun tak pa. Kalau malas nak jalan cycling pun boleh..
http://thesweetspot.com.my/wp-content/uploads/2011/05/korea-nami-island.jpg
 Boleh sewa bcycle ni..janji ada won k
cool tree
Banyak landscape yang cantik kat dalam ni..
http://berthakorea.files.wordpress.com/2013/01/p1050612.jpg
The famous snowman
the famous "first kiss bridge" from Winter Sonata...not sure what the deal is with the empty bottles, but kinda cool
Last but not least, the famous "First Kiss Bridge"

Ok that's the end of my kembara ke Korea Part 1.  Next time kita gi visit another place including my shopping mall..ini sure tak boleh miss...walaupun korean won ni considered expensive to us.



8 comments:

  1. wahh..besttnyaaa.. :) teringin nak p jugak la.. kalau ada rezeki ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best aisya...In Shaa Allah one day mesti sampai sana..

      Delete
  2. waaaa bestnye akak dah went to korea *envy* hahahaha

    ReplyDelete
  3. Bestnya dapat jalan2 gi Korea...dulu pernah pergi masa musim luruh...cantik sgt bila lihat daun bertukar warna...warna-warni, ohsem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantikkan BM..kita pun nak gi lagi masa winter..

      Delete
  4. Memang cantik Raudzah tempat dia.....tapi lagi suka tengok org duk pegang apa tah tu mcm ice cream je....hehe

    ReplyDelete
  5. weeee... x aciii.. dengki lah kat raudzah sebab dh pegi korea,. huhuhu

    ReplyDelete

Designed By