Breaking News

Thursday, August 1, 2013

Rakaman Wajah Pembunuh Upahan di CCTV

 
 Wajah Suspect

Setelah dua hari kes pembunuhan pengasas Arab Malaysian Bank, Hussain Ahmad Najadi, pihak polis telah mengenalpasti identiti Pembunuh Upahan melalui rakaman CCTV berhampiran Lorong Ceylon Kuil Kuan Yin. Lelaki yang dikenali sebagai Sei Ngan Chai, dipercayai masih berada di sekitar Kuala Lumpur.

Semasa kejadian Hussain Najadi sedang berjalan ke kereta bersama dengan isterinya selepas berunding mengenai perjanjian harta tanah di sebuah tokong. Tiba-tiba seorang lelaki datang dari belakang dan menembak beliau. Hussain disahkan mati di tempat kejadian selepas terkena dua das tembakan di dada dan rusuk kiri, manakala isterinya cedera pergelangan tangan kiri dan paha kanan. Suspek kemudiannya melarikan diri menggunakan sebuah teksi.
Hussain disahkan mati di tempat kejadian selepas terkena dua das tembakan di dada dan rusuk kiri, manakala isterinya cedera pergelangan tangan kiri dan paha kanan. - See more at: http://myblogsantai.blogspot.com/2013/07/tembakan-maut-di-dada-rusuk-kiri.html#sthash.JytVemLp.dpuf

Motif pembunuhan itu adalah dendam dan dipercayai berkaitan dengan pembelian harta tanah, yang dilakukan oleh mangsa.

p/s: Tengok muka suspek, macam relax n nerd..tak sangka ada misi besar.


23 comments:

  1. Tulah pasal zaman sekarang ni muka baik pun boleh jadi pembunuh takutnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly OKje..tak boleh percayakan...

      Delete
  2. kes temabk makin menjadi2 skrg ni..sikit2 tembak..mudahnya dapat senjata api..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kam..hari-hari ada kes macam macam ni..itu pun ada yang kata belum serious..hmmmm

      Delete
  3. Penjenayah profesional spt pembunuh upahan mesti kena nmpak baik, lurus & sopan baru senang nk buat kerja. Org x menjangka bahawa dia penjahat. X nmpk sebarang ancaman padanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak tu Khir..kalau macam samsing sure orang taukan..nway what happen to your Blog? Add dia tak valid lagi ke?

      Delete
  4. nampak muka macam baik je.. jangan disangka air yang tenang tiada buaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Aiza..tak tau nak react macam manakan..doa ajelah banyak-banyak..

      Delete
  5. tak lama lagi akan tertangkaplah penjenayah ini

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kan mama...susah maca ni..tak tau yang mana baik-yang mana jahat...

      Delete
  7. cepat la tangkap. tak yah simpan org mcm ni. kenapa la nak jadi pembunuh upahan. tak de hati ke dorang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan watie..hati kering betul dia orang ni...

      Delete
  8. sekarang ni siapa pun kita tak boleh percaya... seriau dengan environment and situation sekarang, makin maju makin jadi tak bertamadun orang2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu farah..manusia dah hilang pertimbangan..

      Delete
  9. menakutkan zaman akhir zaman ni!!! egoist!! grrr

    ReplyDelete
  10. Mudahnya ..bunuh dgn tembakan je,,,adoii

    ReplyDelete
  11. Muka dah keluar media...harap2 dapatlah tertangkap segera sblm terlepas entah kemana.
    Tapi...satu tertangkap berpuluh lagi sedia mengganti, kerjaya yg lumayan dan mudah walaupun berisiko tinggi! bagi mereka yg tiada pedoman hidup!

    ReplyDelete
  12. takutnyer makin menjadi2 kes tembak2 ni skang ni kan !

    ReplyDelete
  13. yg muka nerd lagi bahaya...sbb kita x tau dia org jahat...klu muka jahat...sah2 la dah tau dia jahat walaupun x jahat sebenarnya...

    ReplyDelete

Designed By