Breaking News

Sunday, July 28, 2013

Tengok Ni, Siapa Punya Parking!!!

  Parking Problem!!

Double Parking?

Last entry kita ada berkongsi cerita mengenai kisah Trafiic Jem di beberapa buah negara di Asia. Bila dah banyak kereta selain daripada masalah traffic jem, automatically parking pun akan jadi problem. Ramai yang stress pasal parking ni, especially kalau tinggal di Apartment atau Flat. Kalau tinggal di Apertment atau Flat, parking normally being allocated only one for one household. Tapi kat malaysia, jarang yang ada hanya satu kereta. Paling kurang dua. Itu belum termasuk yang duduk ramai-ramai satu apartment. Kadangkala 4 orang ada empat buah kereta. So boleh bayangkan kesesakan yang bakal timbul dan betapa besarnya cabaran parking kat area macam ni... 

Itu belum masuk lagi cerita mereka yang selfish atau memang tak pandai parking di tempat yang betul. Tempat yang sepatutnya boleh letak dua kereta, hanya boleh occupy satu kereta aje. Ada jugak yang parking ikut suka dan tak kisah kalau blocking kereta orang lain. Kita pun dah terkena banyak kali. Memang menyusahkan...

Tapi ada jugak yang bijak menangani masalah parking ni.  Tengok apa wanita ni buat:

Ha..Ha..Idea yang bagus ni. tapi Ada berani ke nak buat macam dia..hmmm 

 or

Yang ni pun menarik jugak :

13 comments:

  1. adoiii gambar di atas mmg x blh blah hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya the other car tu salah jugak coz double parking, so orang lain tak dapt parking at the right place fae..

      Delete
  2. inilah jenis spesis,ada otak,tapi otak letak kat lutut..apa daaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat camne kak tie..dugaan..he..he

      Delete
  3. Hahahaa.. polis trafik pun sure geleng kepala punya klu jumpa mcm ni kt cni.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Khir..lawak je that lady kan..selambe je..

      Delete
  4. blocking kalau tak tarik handbrek takpe.. pelik betul dorang ni kalau menyusahkan orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya dia orang tak tarik handbrek Boni..tu yang jadi problem..

      Delete
  5. biasa jumpa jenis parking macam ni, pentingkan diri sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat camne DH..Dugaan especilly bulan puasa...mamnag "panas"..he..he

      Delete
  6. Betul tu Raudzah.... mmg masalah nak parking lebih lebih lagi kalau rumah flat ...kira parking tak tarik hand brek le jawabnya

    ReplyDelete
  7. hehehe masalah parking ni dimana2 pun sama je

    ReplyDelete
  8. macam2 betul hehe..kat tmpt tggl sy pun ada masalah parking juga

    ReplyDelete

Designed By