Breaking News

Sunday, August 4, 2013

Lagu Raya Paling Best


Lagi 3 hari In Shaa ALLAH, Syawal bakal menjelma. Ini bermakna berakhirnya Ramadhan. Bila kita dah hampir ke penghujung, mesti sedihkan. Automatically segala keistimewaan yang kita perolehi sepanjang Ramadhan dah tak ada lagi dan kita terpaksa tunggu lagi setahun lagi untuk menikmatinya. Semoga kita dapat menggunakan kesempatan 3 hari yang terakhir sebaik mungkin sebelum Syawal menjelma....

 http://3.bp.blogspot.com/-ddTO6IFr0bk/TlXZkn4yHQI/AAAAAAAAI2A/zYNqXfyyrZs/s400/lagu+raya+popular_billyinfo3.jpg
Bila tiba hari raya...

Lagu Raya Paling Best

Then bila cerita pasal Syawal@Hari Raya, selalunya Lagu Raya akan menjadi perhatian selain daripada iklan hari raya. Kalau kita berjalan kat Blog kawan-kawan, ramai yang share lagu raya. Ada yang baru ada yang lama. Cuma bagi kita dalam banyak-banyak lagu raya, lagu raya dulu-dulu jugak sentiasa dinantikan. Lagu-lagu raya yang baru macam kurang feel. Diantara lagu lama yang kita suka ialah Bila tiba hari raya, Seloka hari raya dan satu hari di hari raya. But of course dalam banyak-banyak tu, my favorite is still Dendang Perantau. Lagu ni memang synonym dengan semua orang yang pernah tinggal jauh dari family and pernah merasa berhari raya di tempat orang especially student lah kan.

Best jugak jadi perantau ni sebenarnya. Semuanya independent. Yang tak pernah buat satay, tiba-tiba masa raya pandai aje, walaupun..... Suasana raya pun selalunya havoc, walau tak ramai malay. Dan yang pasti Lagu ni sentiasa jadi peneman kita orang setiap kali raya selama beberapa tahun. Sedih aje bila dengar waktu malam..siang ok sikit coz ramai orang tak terasa...
 
So guys do enjoy my favorite song tak kiralah you all masih merantau ke atau dah ada kat kampung.

Dendang Perantau
All Time favorite... 

11 comments:

  1. dendang perantau ... nak trus terbang balik ler jwbnya ... aduhai

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Waalaikumsalam & Selamat Hari raya PM

      Delete
  3. Lagu ni mmg best time blik raya mmg main lagu ni.m

    ReplyDelete
  4. Mmg menggamit kenangan raya bila dgr lagu ni.. sayu. Mmg lagu raya terbaik sepanjang zaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's why KHir...lagu ni evergreen..kena dengan suara arwah P ramlee ..

      Delete
  5. lagu ini tetap segar di sepanjang zaman.. aiza pun sukakan lagu ni juga.. :D

    ReplyDelete
  6. ohh mmg best lagu tu Raudzah...walaupun tak jauh sampai negara orang hehe...merantau kat KL tp lagu ni mmg bestt

    ReplyDelete

Designed By