Breaking News

Saturday, October 12, 2013

Bangunan Tengah Highway

Highway yang terpaksa di belah untuk memberi lalulan kepada pembinaan 
bangunan apartment.

Bangunan Tengah Highway


Kisah bangunan di tengah Highway kembali lagi. Kalau you all masih ingat dulukan ada kisah bangunan di tengah highway di China. Yang berbeza bangunan tu dibina dahulu daripada highway. Tapi dalam kes ni, bangunan tu dibina atas tanah yang sah-sah digazetkan untuk highway. Hmmm..Sengaja cari penyakitlah tukan..

Fuming: Residents in the block say they are less than impressed with having to live in the middle of a road 
Apartment Tengah Highway

Laluan Highway Terganggu

Disebabkan kelalaian pihak developer yang sengaja membina bangunan satu blok rumah pangsa di kawasan yang sepatutnya digazetkan untuk highway, highway tersebut terpaksa. dikecilkan kepada empat lorong berbanding lapan lorong. Keadaan ini telah menimbulkan kemarahan penduduk kerana mereka kini terperangkap di tengah-tengah jalan raya yang sibuk.

Hmmm...Pelik sungguh "Town Planner" dia orang ni. Tak communicate ke?  Macam manalah bangunan ni boleh dapat approval ya?

1. Rahsia Wanita 

9 comments:

  1. peliknya.. macam mana boleh lulus projek ni kan..

    ReplyDelete
  2. Hahaa.. town planner tu tersalah kiraan matematik tu. Klu tersalah atas kertas bolehlah dipadam, klu dah kt atas tanah mau boleh terpadam kerjaya.. :D

    ReplyDelete
  3. tu ler . mcm bangang pun ada ... lain negara lain caranya kot ... emmm

    ReplyDelete
  4. hehehe... jangan la menyusah orang. kalau accident camner tu?

    ReplyDelete
  5. emmmm Rasuahlah tu Raudzah.... tapi tak kena kecam pulakkan!

    ReplyDelete
  6. Robohkan dan saman pada yg berkenaan, pastuh bayar pampasan pula kat pembeli apartment tu... kalau tak, jadilah camni

    ReplyDelete

Designed By