Breaking News

Monday, December 16, 2013

7 Gambar Salji Turun Di Vietnam

Source

Salji Di Vietnam


Kalau minggu lalu kita menyaksikan kehadiran ribut salji di GAZA dan juga Mesir dalam  masa seratus tahun, kini salji turun buat pertama kalinya di beberapa daerah di Vietnam. 

 Snow, Sa Pa, Lao Cai, cold weather
Snow, Sa Pa, Lao Cai, cold weather
 Snow, Sa Pa, Lao Cai, cold weather 
Source

Salji Turun Di Sapa


Jika kebiasaannya salji turun dipergunungan Fansipan di sudut barat laut Vietnam yang mempunyai  ketinggian 10,300 kaki, kali ini salji turun di Sapa, yang mempunyai ketinggian hanya 4,900 kaki. Salji turut meliputi kawasan yang lebih rendah dengan ketebalan 5 to 10cm. 

 Snow, Sa Pa, Lao Cai, cold weather
Snow, Sa Pa, Lao Cai, cold weather 
Source
Snow, Sa Pa, Lao Cai, cold weather
Source
Salji Sesakkan Jalan

Keadaan luarbiasa ini telah menyebabkan kesesakan lalu lintas selama lima jam kerana ramai yang memandu ke wilayah-wilayah pergunungan Lao Cai dan Ha Giang untuk melihat sendiri salji yang turun.

28 comments:

  1. lepas ni kalau kt Malaysia plak.. hmm.. kena fikir sendiri lah lepas tu kan..

    ReplyDelete
  2. bagi negara yang first time turun salji nie mesti susah mereka nak manage kan???agak2nya kat malaysia nanti ade salji tak??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. tengah tunggu kot2 salji turun kat malaysia..hihi

    ReplyDelete
  4. tak mustahil kan klau kat malaysia akan turun salji jgk..

    ReplyDelete
  5. subhanallah.. tak dapat dibayangkan jika salji turun di malaysia pula nanti..

    ReplyDelete
  6. bestnya....my colleques kat opi baru balik dari Vietnam, wilyah Da Nang ngan Hanoi..xde plak salji katanya...maybe tempat lain...

    ReplyDelete
  7. wah..suka diorang nie kan...taknak ianya terjadi kat malaysia...klu nak pergi ke negara yang bersalji takpelah..

    ReplyDelete
  8. sejuknyer..jangan lah hendaknya turun kat malaysia pulak..jenuh nak mencari baju tebal..

    ReplyDelete
  9. sejuknya tak tahan la kalau terjadi kat malaysia

    ReplyDelete
  10. saya plan nak kuarkan gambar2 ni utk post ww esok . rupanya blog santai dah jln dulu ... heheeee ... subhanallah !

    ReplyDelete
  11. subhanallah...kat malaysia ni pun tak mustahil akan jadi macam tu..

    ReplyDelete
  12. sesuatu kejadian untuk kena renung & fikir2kan !

    ReplyDelete
  13. subhanallah !! entah-entah turun kat Malaysia pulak nanti ..

    ReplyDelete
  14. Sesekali dapat salji turun kat Malaysia...best juga kan...

    ReplyDelete
  15. Ya Allah, buat pertama kali turun salji kat Vietnam..hari tu kat Gaza.. macam2 benda pelik bin ajaib berlaku tahun ni.. buat aku makin insaf! banyak petanda utk tahun ni..korang x perasan ker?

    ReplyDelete
  16. subhanaallah..semua nye kerana kuasanya.petanda kecil dia da tunjukkan.bkn kite ptt suka tp segera melaksanakan segala amalan yg ptt.

    ReplyDelete
  17. Subhanallah.. cuma kesianlah org susah klu ada yg berumah pondok di kg2.. pasti kesejukan yg teramat...

    ReplyDelete
  18. kejadian tuhan x sape yg thu..ini lah tanda dunia dh nk kiamt..subhanallah..

    ReplyDelete

Designed By