Breaking News

Saturday, December 28, 2013

Che Ta & Zain Ada Di Sini!!!!

 http://www.murai.com.my/Portals/18/ZAINCHETA/11-Zain-Saidin-Rozita-Che-Wan-Bulan-Madu-Di-Rome-Venice-ROTIKAYA-746x750.jpg 
Che Ta & Zain
http://www.mummynemo.com/wp-content/uploads/2013/12/hon3.jpg
 Che Ta & Zain

Venice, Italy


You all ingat tak lagi dalam my last entry mengenai Majlis Persandingan Che Ta & Zain kita ada mention yang salah satu destinasi bulan madu dia orang kat Venice, Italy. So malam ni kita nak ajak you all mengembara ke kota Venice...Cantik tau!!!

 #1 of World Famous Canals
 Venice "The City Of Water"

Venice seperti yang semua orang tau adalah sebuah bandar di Itali. Ia adalah ibu kota wilayah Veneto yang terletak ditimur negara itu. Ianya dibina di atas 117 pulau-pulau kecil yang dipisahkan oleh 150 terusan.  Di antara terusan terdapat banyak jambatan kecil. Mereka menyeberangai terusan menggunakan sejenis bot yang dipanggil gondola. 

 http://www.cretediscover.com/RentCraft/Italy/img/venice-italy.jpg
 Ber Gondola Di Italy

Kebanyakan bangunan-bangunan yang terdapat di Venice terkenal dengan kerana seni binanya yang cantik dan menarik. Ramai pelancong yang datang ke sini dari seluruh dunia untuk melihat sendiri keunikan bandar ini. Antara yang terkenal adalah Jambatan Rialto, St Mark Basilica dan Istana Doge.

So kalau sapa-sapa yang berhajat nak pergi honeymoon kat sini macam Cik Ta & Zain, memang sesuai sangat-sangat walaupun Gondolanya teramatlah slow!!!!


11 comments:

  1. bestnyer..bila la kathy tak sampai..malaysia pun tak habis jelajah..

    ReplyDelete
  2. Bestnya.. dulu pernah jenjalan di venice, tp semua geng2 lelaki.. x romantik langsung huhu.. :D :D
    inti, inti & inti sini & slmt berhujung minggu.. :)

    ReplyDelete
  3. Tak mampu nak kesana...nikmati gondola kat genting aje :)

    ReplyDelete
  4. best nye dpt honeymoon kat sne...
    cantik gila tempat tu

    ReplyDelete
  5. semoga rumahtangga beliau bkekalan sampai ke ank cucu :) ..mmg cantik tempat ni dipilih utk bbulan madu..hewhew :P

    ReplyDelete

Designed By