Breaking News

Tuesday, December 3, 2013

Contest SEO Eridy Tawar Hadiah RM500.00

 
 Contest SEO Eridy

Contest SEO ERIDY(


Contest SEO ERIDY adalah segmen menarik tajaan Blogger Eridy.com.  Ianya mengambil tema SEO sebagai asas pertandingan.

SEO adalah merupakan ringkasan kepada Search Engine Optimization. Dalam bahasa mudah ianya adalah cara untuk mengoptimumkan apa yang dibuat di blog kita supaya blog kita tersenarai di search engine seperti google, yahoo, bing dan lain².

Tujuan Contest SEO ERIDY

SEO adalah merupakan ringkasan kepada Search Engine Optimization. Dalam bahasa mudah ianya adalah cara untuk mengoptimumkan apa yang kita buat di blog kita supaya blog kita tersenarai di search engine   seperti google, yahoo, bing dan lain². - See more at: http://myblogsantai.blogspot.com/2013/09/apa-itu-seo.html#sthash.MBFPZYzP.dpuf

Tujuan Contest SEO ERIDY ini diadakan adalah untuk menguji kemahiran bloggers membuat entri menggunakan keyword Contest SEO Eridy. Penggunaan teknik SEO yang betul akan mempengaruhi kedudukan entri kita di halaman utama enjin carian. Secara tak langsung pertandingan ni boleh menjadi kayu ukur kemampuan setiap bloggers mengadaptasikan teknik SEO untuk meningkatkan trafik dan pageview ke blog masing-masing.

Syarat Contest SEO ERIDY


Syarat untuk menyertai Contest SEO Eridy ni adalah sangat simple. Apa yang perlu kita lakukan hanyalah membuat entri menggunakan keyword  Contest SEO Eridy berdasarkan kreativiti masing-masing. 

Jika entri yang kita buat berdasarkan keywords Contest SEO Eridy berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keywords Contest SEO Eridy, bermula dari 12 Dis hingga 30 Dis 2013, maka peluang kita untuk kita memenangi contest ini adalah sangat cerah. 

 
Contest SEO Eridy Tawar Hadiah RM500.00

Hadiah Contest SEO Eridy


Hadiah menarik bernilai RM500.00 bakal dimenangi oleh pemenang Contest SEO Eridy dengan pecahan seperti berikut:

Tempat Pertama - RM200 x 1 
Tempat Kedua - RM100 x 1  
Tempat Ketiga - RM80 x 1  
Saguhati - RM20 x 6  

Menarikkan.  Mana tau hanya dengan bermain dengan keywords Contest SEO Eridy, salah satu hadiah di atas bakal menjadi milik kita.

Tarikh Penyertaan Contest


Contest SEO Eridy terbuka buat semua blogger bermula semalam sehingga 11 Dis 2013. So guys apalagi jom kita memeriahkan contest ni. Pada yang berminat boleh join di sini ya: Contest SEO Eridy(

54 comments:

  1. Fuhh.. mencabar betul segmen kali nie...
    Rasa macam tak layak jer... SEO tu pun baru jer belajar.. wakakakaka...

    Apa pun Good Luck ye sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba aje cik idah..kita pun bukan terror..nway thanks for the wish ya...

      Delete
  2. macam best ja..btw all the best kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cik ta..jom join sekali..mana tau dapat RM200.00

      Delete
  3. rasa macam dah lama tak join contest SEO..mungkin nak join jugalah nanti. Good luck yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom puteri join sekali...mana tau dapt Rm200..he..he

      Delete
  4. mcm nak join la.tapi peluang nak menang mcm nipis jer..maklumlah blog masih baru..masih bertatih lagi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try aje Tieka..kita pun bukan terror...

      Delete
  5. Semoga berjaya!
    Sarat dgn SEO artikel ni...hehe

    ReplyDelete
  6. SEO? urmmm....byk lg nk kene timba ilmu ni.. ape2 pun.. best of luck Raudzah :)

    ReplyDelete
  7. Nice entry :) Dtg BW dari contest yang sama :)

    Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum...

    datang daripada segmen yang sama...

    mselim3

    ReplyDelete
  9. Gud Luck dalam cabaran SEO ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Adib. Good luck to you too...

      Delete
  10. Gudluck n semoga berjaya...
    BW dri contest SEO Eridy
    Contest SEO Eridy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nasir & Good luck to you too!!!

      Delete
  11. dtg singgah dr cntest yg sama..good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Liniey. Good luck to you too...

      Delete
  12. Salam sejahtera... Tahniah kerana berjaya menyertai contets terhebat ini. Semoga anda berada di kedudukan terbaik nanti. Insya Allah. Ada masa sudi-sudilah terjah entri saya juga... Contest SEO Eridy

    ReplyDelete
  13. Good luck for this Contest SEO Eridy - ramai yang hebat join

    ReplyDelete

Designed By