Breaking News

Friday, December 13, 2013

Kebab Tikus Jadi Rebutan


Kebab Tikus Jadi Rebutan

Kebab Tikus Jadi Rebutan


Kebab Tikus Jadi Rebutan. Wah hebatnya penduduk di Dan Phoung, Vietnam ni. Dah tak ada benda lain nak makan ke? Kalau dia orang datang KL ni mesti best. KL kan banyak tikus. Silap-silap boleh jadi kaya. DBKL kan bayar RM1 Untuk Seekor Tikus yang ditangkap. Dia orang ni pasti pemburu tepat punya!!!!

http://stophavingaboringlife.com/images/sept10/eating_rats1.JPG 
Tikus Panggang Bersama Nasi Panas...

Tikus Panggang Sajian Istimewa


Kalau ikutkan laporan Dailymail, tikus-tikus ni dah jadi makanan yang ekslusif kat sana.  Kira-kira masuk dalam sajian istimewa merekalah. Tikus-tikus yang ditangkap ni biasanya akan di panggang atau dibuat kebab untuk dimakan dengan roti. Daging tikus ni biasanya dijual pada harga 100,000 dong (RM15) sekilo. Wah boleh tahan..Mahal lagi daripada ayam ni...

http://media.lonelyplanet.com/lpi/4745/4745-15/681x454.jpg 
Tangkap Tikus Ke Ikan Ni?

Sungai Mekong Sarang Tikus

Sungai Mekong adalah merupakan sarang tikus. Kebanyakan tikus mengambil kesempatan melarikan diri ke sungai ni sewaktu banjir. Ingatkan sungai ni selamat, rupanya lari mulut rimau masuk mulut buaya..eh silap mulut manusia!!!!. 

p/s: Untuk mereka-mereka yang nak gi Vietnam. Hati-hati ya, jangan ada yang tertukar nanti!!!!



SR: Sinar Online

11 comments:

  1. sekali pandang cam ayam goreng ... hohohoooo

    ReplyDelete
  2. pergh...bahaya nih..dah laa sekali tengok rupa macam ayam..nak kena make sure betul2 kalau pegi vietnam nanti nih...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. kesian tikus tpaksa lari pegi sungai..pernah tgk rancangan psl depa makan tikus ni, pengulas tu kata daging tikus tu rasanya mcm ayam. tapi hnya yg pro saja boleh masak, sbb ada sesetangah part2 bahagian tikus tu mengandungi racun, silap2 boleh mati kalau termakan.

    ReplyDelete
  4. Macam manalah kaum ni boleh teringin & berselera nk makan tikus.. eeerrr geli..
    klik transition tengok lenses spek lagi bagus.. :D

    ReplyDelete
  5. euw....dahlah paling mngerikan bila nampak tikus ..ne diorang siap panggang n makan lagi..adehhh...

    ReplyDelete

Designed By