Breaking News

Tuesday, December 10, 2013

Kongsi Gambar & Menang Hadiah!!!!

 
Project Share-lah (2 Dis - 29 Dis)

Kongsi Gambar & Menang


Project Share-Lah (2 Dec - 29 Dec 2013)

Ingat tak lagi dengan assignment Kongsi Gambar & Menang dari 8Share yang kita kongsi last week. Minggu ni dah masuk minggu kedua. So dah ada assignment baru. Kalau last week kita ada tema "Share Your Meal" , tema minggu ni adalah "Share Your Transport".

Mengikut statistitik yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan, setiap 53 saat, ada sebuah kereta baru didaftarkan. Ini bermaksud ada 500,000 kereta baru di atas jalan setiap tahun dan angka ini pastinya akan bertambah dari tahun ke tahun. So at the end, jam dimana-mana.
  
Carpooling to kenduri kawen. Ni baru 6, kitorang penah ber-car-pool 8 orang satu krete hokey. Lets cut the number of cars on the road. Save money safe nature #sharelah (Source)

Kempen "Share Your Transport" 


Sebagai salah satu kempen untuk mengurangkan bilangan kereta di atas jalan dan mengelakkan jam, 8Share telah melancarkan kempen "Share Your Transport" atau "Gunakan Public Transport".

So untuk tugas minggu ni apa yang you all perlu lakukan ialah:

1. Snap gambar semasa you all berkongsi kereta dengan rakan-rakan atau semasa menaiki public transport.
2. Upload gambar tersebut ke Instagram, Twitter or Facebook, menggunakan hashtag  #sharelah.
3.  Setelah habis tugasan minggu kedua, semak kembali dengan 8Share punya website untuk melihat pemenang mingguan dan menerima tugasan baru untuk minggu ketiga.

Kempen ni akan berakhir pada jam 11.59 malam 15 Disember 2013. So jom semua!!!!

Pemenang hadiah minggu kedua akan menerima hadiah di bawah ni:

  Pemenang Hadiah Minggu Kedua Dari 8share 

Pada sapa-sapa yang miss this contest last week & masih belum ada account 8share lagi, boleh register secara percuma Di SINI ya.

21 comments:

  1. wah. raudzah pon join ye? hihi..
    all the best

    ReplyDelete
  2. nice posts ka ;) Kunjungan siang nih

    ReplyDelete
  3. Kempen hijaukan alam ni.. Good Luck Raudzah :)

    ReplyDelete
  4. All da best Raudzhah.. kat dalam keta tu yg mana satu Raudzhah yer? yg tudung merah ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tieka kita tak ada dalam gambar tu. itu contoh salah satu penyertaan yang di extract dari website 8share..kita belum snap gambar lagi..he..he

      Delete
    2. laa yake..tersalah org rupanya..huhu..sory2 ^^

      Delete
  5. Good luck Raudzah.. Ramai tu. .Yg mana satu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks PCL...kita tak ada dalam gambar tu..he..he

      Delete
    2. aiza ingatkan raudzah ada dalam gambar tu. hehe.. klik-klik tabung raudzah.. transition&libresse.. :D

      Delete
    3. baru nak tanya yang mana satu raudzah...hehehe

      Delete
  6. sebelum nie kongsi makanan... kali nie transport pula..

    ReplyDelete
  7. follow kamu
    jempot join yer...51 hadiah hot bernilai RM500+ menanti

    http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/12/the-hottest-giveaway-by-mama-darwiish.html

    ReplyDelete
  8. All the best Raudzah..
    inti lagi.. :)

    ReplyDelete
  9. Kempen yang bagus utk mengurangkan jumlah kenderaan di jalan raya.

    ReplyDelete

Designed By