Breaking News

Friday, December 20, 2013

Nyaris Maut Kerana Facebook

 Melbourne pier
Terjatuh Dalam Laut Kerana Facebook

Nyaris Maut Kerana Facebook


Biarpun semua orang tau, facebook ni banyak kebaikan, namun tak dinafikan kerana Facebook juga macam-macam kejadian buruk boleh terjadi. Ada yang Bunuh Diri Kerana Facebook, ada yang berpisah dengan pasangan masing-masing, ada yang masuk penjara dan ada juga yang nyaris maut.

Kisah terbaru berlaku kepada seorang pelancong dari Taiwan, yang nyaris maut selepas terjatuh dari dermaga semasa menyemak status Facebook pada telefon beliau. Beliau bernasib baik kerana dapat diselamatkan segera.

http://sociorocketnewsen.files.wordpress.com/2013/12/walk-and-text.jpeg?w=580&h=396 
Semak Status Facebook Di Mana-Mana

Terjatuh Semasa Menyemak Status Facebook


Difahamkan ketika kejadian berlaku wanita tersebut sedang berjalan di sepanjang dermaga di Melbourne pada malam Isnin sambil menyemak status facebook pada telepon beliau. Tiba-tiba beliau seolah-olah hilang kawalan kerana "terganggu" dengan status tersebut lalu terjatuh ke dalam laut. Mungkin excited sangat kot !!!!

p/s: Hmmm....Hati-hati semua ya..Jangan over k!!!!


15 comments:

  1. Assalammualaikum...raudzah,

    betul3 tu , jgn leka FB last2 masuk laut lak..heheh. berblog xper,,ehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  2. macam ne pun ada..maybe dia terampau khusyuk tuh sampai tak tgk jalan..lol..ne baru satu kes, yg selalu kta dgr xcident keta tu biasa begini lah ne, asyik tekan2 gadget..fokus pn cepat hilang..

    ReplyDelete
  3. Haha facebook mengalihkan dunianya.

    ReplyDelete
  4. Perlulah berhati-hati jangan sampai membahayakan diri sendiri akibat diri sendiri juga.

    ReplyDelete
  5. walaumcm mana pun..nak cek ap2 dalam fon jgn smbil berjalan.

    ReplyDelete
  6. Allah, bahaya betul! --'
    selamat laa ika dah tak pakai fb sebab ika tak nampak kebaikannya :)

    ReplyDelete
  7. ek elleh..excited sangat sampai terjatuh..fb kat mana2 pun blh tgok, tp kena lah hati2 siket

    ReplyDelete
  8. er..nk cek bley..tpi ikot pda tempt la kot..hik3..safety 1st!

    ReplyDelete
  9. ish bahayanya.. nina seram tgk org bawa moto sambil layan fb.

    ReplyDelete
  10. Mmg betul.. merbahaya. paling menakutkan bila berjalan tak sedar terjatuh lubang yg merbahaya mcm tu.. silap2 klu x mati pun, boleh pecah muka & patah gigi.. nauzubillah...

    ReplyDelete
  11. agak2 la.. tpi betul juga.. pnh org nk lggr sy time jln sbb khusyuk tgk hp...

    ReplyDelete
  12. wah bahaya tak sayang nywa ker ?

    ReplyDelete

Designed By