Breaking News

Saturday, January 18, 2014

Hati-Hati Dengan Mereka!!!!

 
Gambar kedua-dua suspek yang dirakam ketika mereka berada di galeri emas itu 
di Bukit Bintang pada petang Khamis

Budak Kecil Curi Berlian


You all ingat lagi tak kisah Budak Kecil Curi Ipad yang kita pernah kongsikan dengan semua pembaca Blog Santai dulu? Kalau dulu kisah si pencuri cilik tersebut berlaku di China, kali ni mereka dah lagi advance. Dah migrate ke Malaysia ya. Dan kali ni sendiket ni dah tak berminat dengan ipad lagi coz target dia orang dah makin besar. Berlian RM5.2 juta tu. Hebatkan!!!

  
Melarikan diri sebaik sahaja berjaya mencuri berlian bernilai RM5.2 juta
  
Penuh yakin hasil latihan untuk mencuri berlian dengan kawalan keselamatan

Rakaman Kecurian Dalam CCTV 


Dalam kejadian jam 3.50 petang Khamis, sindiket yang dipercayai telah menjalani latihan mencuri itu menggunakan seorang kanak-kanak untuk mengambil berlian berkenaan dari sebuah galeri emas terkemuka di Bukit Bintang. Kehilangan berlian itu hanya disedari kakitangan galeri emas itu melalui CCTV. 

p/s: Relax je tengok budak kecil tu.. mesti dah train kaw-kaw punya ni!!

18 comments:

  1. kalau dah di ajar dr kecil, tak mustahil nanti besar dah jadi pencuri..alahai budak ne..kesian juga tngok dy..

    ReplyDelete
  2. err...gunakn budk kecil? eish3..nnti da besar jdi apa la sbb da didedhkn dgn bnda negatif..

    ReplyDelete
  3. xptt la...kecik² dah blajar mencuri T_T

    ReplyDelete
  4. isk...dahsyat...kecik2 da pandai buat kerja tak betoi..huhu

    ReplyDelete
  5. oh ada dgr brite ni..tp xigt kat mana sama ada dalam brite atau dalam rancangan ape tu ye..mcm rancangan 999 tu...

    ReplyDelete
  6. Apa nk jd dunia sekarang.....

    Follow me at
    http://kvtb1malaysia.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  7. Haduii..kecil2 dah mencuri..kesian budak ni Raudz

    ReplyDelete
  8. Ni masa dia kecik...kalau besar nanti?..isk..isk..

    ReplyDelete
  9. Assalam
    Sudah seperti kerjajaya pula . Masyaallah.

    ReplyDelete
  10. dasyat betul.. kena berhati-hati dengan mereka ini..

    ReplyDelete
  11. kesian...kecik kecik lagi dah diajar mencuri, apalah nasib bila dia besar nanti kan

    ReplyDelete
  12. Ni kecik2 cili api...yg mmg api dan x bawa mnfaat lgsung..

    ReplyDelete
  13. kecik2 dah ajar mencuri...kalau dah besar tak tahu jadi apa budak ni T_T

    ReplyDelete
  14. Aku pulak, nak kongsi 1 pengalaman, kalau-kalau ada budak kecik usia dalam 5 -6 tahun, (biasa kat pusat membeli-belah).
    Katakan masa tu, anda tengah minum kat mcd, kfc, ataupun kedai-kedai makan yang terletak dalam mall tersebut, (budak kecik a.k.a penyamun @ perompak ni akan berpura-pura minta air, makan, senang cakap dia nak tumpang makan.
    Anda rakyat Malaysia yg dirahmati, (berhati-hatilah)
    Sebabnya, tatkala anda membelikannya makanan ataupun minuman.
    Tak lama kemudian, akan muncul beberapa lelaki penyamun yang berlakon dengan membawa kepingah suratkhabar.
    Nak tahu, apa ke jadah diaorang nak buat?
    Mereka akan menuduh bahawasanya, anda telah menculik "anaknya" sambil menunjukkan keratan (biasanya photostat) kes budak hilang.
    Mereka mendesak, memaksa anda memberi wang, sebagai pampasan jikalau tidak mereka akan membawa anda ke Balai Polis.

    ReplyDelete

Designed By