Breaking News

Thursday, February 13, 2014

Penyumbang Trafik Ke Blog Santai @ 12 Feb 2014

http://2.bp.blogspot.com/-NgGtC36cR_s/TtCcJ6AAhGI/AAAAAAAAIBg/kf19gGELhKE/s1600/trafik.jpg
Penyumbang Trafik Ke Blog Santai

Penyumbang Trafik Alexa Ranking


Pagi tadi bila kita "browse thru" Alexa's Ranking Blog Santai punya statistik, kita terperasan sesuatu yang menarik. Selalunya kita just tengok aje tak study betul-betul statistik tu, so tak nampak sangat apa yang istimewa ada kat sana. Bila dah geledah lama sikit baru faham. Dan kita rasa beruntung sangat-sangat ada  Widget Alexa  di Blog Santai. Sebenarnya banyak perkara yang kita boleh belajar mengenai Blog masing-masing kat statistik tu. 

Penyumbang Trafik Blog Santai


Antaranya adalah Blog manakah penyumbang trafik terbesar ke Blog kita pada hari-hari tertentu. Data ni berubah setiap hari kerana Alexa akan update Blog Ranking setiap hari. Tapi kalau kita monitor setiap hari kita akan tau Blog manakah penyumbang trafik terbesar ke Blog masing-masing untuk hari/minggu/bulan tertentu. So kalau nak bagi hadiah ke sebagai tanda penghargaan tu memang dialu-alu kan lah.

Dan untuk semalam, (12 February 2014) inilah antara penyumbang terbesar trafik Blog Santai. Terima Kasih BM, Strider, Acik dan Puteri.  Blog-blog mereka jugalah yang menjadi penyumbang kepada kenaikan Alexa Ranking di Blog Santai. Tqvm guys!!!!

Site Percent of Unique Visits
  1.  blogger.com 10.8%
  2.  google.com 8.5%
  3.  facebook.com 3.7%
  4.  relakssminda.blogspot.com 2.1%
  5.  google.com.my 1.2%
  6.  striderbuzz.blogspot.com 1.0%
  7.  akupenghibur.com 0.8%
  8.  puterikasih.com 0.6%


So guys please visit Blog dia orang ni ya. Tak akan rugi punya...

Blog Review Untuk Penyumbang Trafik


Sebagai penghargaan, kita akan buatkan entry ni sebagai entry wajib pada hari-hari tertentu. Kita juga plan nak buat review untuk Blog-Blog yang terpilihJadi bolehlah you all semua berkenalan dengan blogger-blogger berkenaan. 

Kalau ada yang nak kita promosikan Blog you all masukkanlah Blog Santai dalam Bloglist. Jadi bila ramai pembaca-pembaca Blog you guys klik Blog Santai punya entry, dengan secara automatik Blog you guys akan muncul sebagai penyumbang trafik terbanyak. So ada peluang untuk di review dan mendapat hadiah.

Dan pada yang belum pasang widget Alexa kat Blog you all, bolehlah register kat  Alexa.com sekarang ya. Boleh tengok macam-macam kat situ.



22 comments:

  1. wah!! tahniah kak, entri yang membuka mata, hebat jugak mereka ni..

    ReplyDelete
  2. Tahniah kpd mereka.. tahniah juga kpd blog santai.. semoga terus sukses.. :)

    ReplyDelete
  3. byk kali ulang2 "you al" .. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perasan lah Poruman..inilah akibat bila tulis macam bersembang..he..he

      Delete
  4. mereka juga saya kenali ... tahniah !

    ReplyDelete
  5. great sharing on how to check traffic source.

    ReplyDelete
  6. thanks dear...happy dapat jadi salah satu blog penyumbang trafik ke sini :)

    ReplyDelete
  7. banyak info yang boleh kita dapat dari dashboard alexa kan..

    p/s done blue bird for today :)

    ReplyDelete
  8. Best dapat rakan2 blogger yang rajin...

    ReplyDelete
  9. wah, banyak lagi kena belajar. terima kasih kerana singgah di heliantuse.com

    ReplyDelete
  10. RM menyumbang trafik buat BS...tak sangka byk pula. Itu kelebihan kalau selalu update entri, url sering berada di atas senarai bloglist.
    Terima kasih RZ bagi backlink :)

    ReplyDelete
  11. wahh..nama saya pun ada rupanya..tak sangka plak..hehehe..tapi sebenarnya saya pun tak utilize penggunnan alexa nie..bila baca entry nie baru paham..nanti ingat nak check gak la..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. Wow... another great blog... why didn't i meet this blog earlier... Salam Kenalan :D
    Will see you around near future :D

    ReplyDelete

Designed By