Breaking News

Tuesday, February 11, 2014

Sedapnya Jus Tembikai Susu ...

http://1.bp.blogspot.com/-GpLdYyeCVzE/T-M7E1nZLqI/AAAAAAAAAQA/XWaEAdmZ6-s/s640/GWIUD00Z.jpg
Tembikai Susu

Tembikai Susu


You all kenal tembikai susu tak..sejujurnya kita rasa ramai yang kenal honeydew instead of tembikai susu kot. Tapi apa-apa pun tembikai susu ataupun honeydew ni adalah benda yang sama. 

Khasiat Tembikai Susu, Keyword Paling Di Cari


Dan hari ni kita decide nak kongsi mengenai tembikai susu ni kerana Inilah antara keyword yang paling dicari di Blog Santai sepanjang tahun 2013 hingga sekarang. Kita pun tak sangka keyword tembikai susu ni muncul antara yang tertinggi kerana kita cuma ada satu aje entry mengenai tembikai susu. Pada sesiapa yang belum pernah baca, inilah entrynya: 5 Khasiat Tembikai Susu.

http://eathealthylivefit.com/wp-content/uploads/2013/12/Honeydew-eathealthylivefit_com.png
Khasiat Tembikai Susu

Sebenarnya kalau ikutkan dari segi rasa honeydew ni bukanlah antara buah kesukaan kita coz rasa dia yang agak tawar. Dan selalunya kalau dihidangkan sebagai menu breakfast inilah buah-buahan yang last sekali kita makan, selepas betik atau tembikai. Namun kalau you all baca entry di atas dan juga grafic yang kita sertakan kat atas tu, tembikai susu ni memang banyak sangat khasiat dari segi kesihatan. So memang tak rugi kalau selalu makan buah ni.

http://leanstreak.files.wordpress.com/2012/09/img_50954.jpg
Jus Tembikai Susu

Jus Tembikai Susu


Biarpun kita kurang sikit dengan rasanya, tapi satu perkara yang kita sangat-sangat pasti mengenai tembikai susu ni ialah ianya sangat sedap kalau di buat jus. Di blend dengan susu dan ice, memang yummy sangat-sangat. You all pernah try tak? kalau belum pernah trylah. Confirm sedap!!!! 

33 comments:

  1. Memang sedap tapi kathy kurang suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun kurang suka buah dia sis tapi jus dia ok..

      Delete
  2. tembikai susu memang sedap tp skarang susah nak jumpa kan ? bukan musim dia kot.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin..tapi kat psaraya selalu ada ika...boleh beli..

      Delete
  3. ppsstt..pssstt...ni akak ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyyyyy..cik akak ke tu...so cute!!!! apasal mata dua aje nampak?

      Delete
  4. Suka buah ni, enak dimakan begitu sahaja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kurang sikit kecuali yang manis BM...

      Delete
  5. tak berapa suka dengan honeydew sebab tawar. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari yang manis baru best dhia..yang tawar tu buat jus..sedap...

      Delete
  6. nk order jus tembikau susu kena jaga2 sikit.. takut nnti dapat jus tembikai biasa campur susu.. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Pha is..lama tak nampak...nway kalau tembikai color dia dah lain..he..he

      Delete
  7. Honeydew is one of my favorite fruits!

    ReplyDelete
  8. memang sedapla rasa honeydew ni,, peberet ni

    ReplyDelete
  9. memang sedapla rasa honeydew ni,, peberet ni

    ReplyDelete
  10. Tgk tnpa perasaan... Huhu
    Mood;berpntang..

    ReplyDelete
  11. Mmg sedap.. saya pun suka juga.. :)

    ReplyDelete
  12. Sll makam mcm tu sj Raudz..nti try buat lah pla jus ..

    ReplyDelete
  13. Kalau tak silap Tembikai susu ni ada beberapa jeniskan? Kalau jenis kat Pic tu memang agak tawar.. tp semua jenis Tembikai susu Nurul suka :)

    ReplyDelete
  14. bukan feveret KA juga, but boleh dicubalah nanti ni !

    ReplyDelete
  15. Jus tembikai susu memang sedap, tambah susu lagi belum pernah cuba.

    ReplyDelete
  16. tak berapa reti nak makan kalau lain jenis buah kita makan heee

    ReplyDelete
  17. penah minum air honeydew mmg sedap!!

    ReplyDelete
  18. buah tembikai susu mmg sedap... nnt nk try la letak ais krim pulak..

    ReplyDelete
  19. Selama ni makan je buah ni. Tapi husband request buat jus campur susu. Sedap nak buat berbuka ni 😊

    ReplyDelete

Designed By