Breaking News

Wednesday, February 5, 2014

Tol Tak Naik Tahun Ni Ya!!

http://antarapos.com/v1/images/news_images_upload/images/plaza%20tol%20kesas(1).jpg
Tiada KenaikanTol Tahun Ni...

Tiada Kenaikan Tol Tahun Ni 


Berita baik untuk semua pengguna lebuhraya di Lembah KelangTol tak naik tahun ni ya. Ini hadiah pertama PRK Kajang kot. Apa-apa pun Alhamdulillah. Mungkin banyak lagi menyusul lepas ni kot. Mungkin tarif insuran kenderaan bermotor yang dengarnya akan dinaikkan sebanyak 15% mulai Feb 2014, juga bakal di tangguhkan. Just wait & see k!!

Dan menurut TS Muhyiddin yang mengumumkan langkah tersebut, keputusan tidak menaikkan tol tahun ni telah menyebabkan kerajaan perlu membayar RM400 juta sebagai pampasan kepada syarikat konsesi yang terlibat. Banyak tu..

Its a high time untuk Kerajaan membuat kajian menyeluruh mengenai term yang dipersetujui dengan pihak konsesi agar ianya tidak berat sebelah serta membebankan pengguna mahupun kerajaan. Mereka ni adalah syarikat-syarikat besar yang dah bertahun-tahun menikmati keuntungan hasil dari tol yang dibayar oleh kita semua. Tak salah rasanya bagi mereka untuk berkongsi semula keuntungan tu dengan semua. Itu kan salah satu tanggungjawab sosial..

17 comments:

  1. tol tak naik tapi harga insurans kenderaan pulak yang naik...huhu...

    ReplyDelete
  2. yeeahh..... *tepuk tangan*
    tak kisah lah berapa kerajaan nak kena belanja, janji tol tak naik... heheh....

    ReplyDelete
  3. Betul tu...sepanjang tahun 2014 ni tiada kenaikkan harga tol...

    ReplyDelete
  4. huhuhuuu...cerita x naik...tiba-tiba naik ..cemaner tu?jaga-jaga reverse psychology

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah. tempat keje fyna tak kena lalu tol pun.

    ReplyDelete
  6. salah satu mesti naik minya selalu macam itulah

    ReplyDelete
  7. sy tol tak lalau sebab tak keje pun heee

    ReplyDelete
  8. tol jelah yg tk naik.. yng len2 tu... hrmmm... done nuffnag yer

    ReplyDelete
  9. sebelom umum kan dulu tak nak kaji, rakyat dh marah, rafizi dh kuar kire-kire baru sibok nk kaji. Tak paham.....nk PRK ni katelah tak naik, tup-tup 2 ke 3 bulan nnti tau2 takde angin xde ribut, sampai tol nk byr naik pulak.......

    ReplyDelete
  10. yang ni tak naik..yang lain pula yang naik :)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...dah la hari2 lalu tol...at least ada 1 yg x naik...walaupun yg lain2 naik jugak

    ReplyDelete
  12. 400 juta pampasan tu nak cari kat mana???heheehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Bukan tak naik tp belum naik lagi, bagi laluan kat road tax dulu huhu... :D

    ReplyDelete
  14. Naik tak naik... Hmm.. Terima aje lah..sbb kita ni org bwah..sng aje nk kna tndas bila2 masa...donia oh donia...

    ReplyDelete
  15. dah lama syarikat konsesi tu mengaut keuntungan.. churp2 sahaja yang muncul..

    ReplyDelete

Designed By