Breaking News

Monday, March 24, 2014

Bunuh Diri Gara-Gara "Selfie"

Dbnbfm Ghte Selfie
Taksub Berselfie

Bunuh Diri Gara-Gara Selfie


Gara-Gara Taksub berselfie (mengambil gambar sendiri), seorang remaja, Danny Bowman, 19 dari London akhirnya mengambil keputusan membunuh diri. Beliau yang telah menghabiskan masa selama 10 jam sehari berselfie untuk mendapatkan pose yang sempurna kecewa kerana gagal berbuat demikian.

Untuk memastikan dirinya sempurna di dalam gambar, beliau sanggup berhenti sekolah, tidak keluar rumah selama enam bulan serta menurunkan berat badan sehingga 12 kilogram. Namun usahanya gagal kerana gambar-gambarnya kurang mendapat "LIKE" serta komen yang baik daripada rakan-rakan apabila dipostkan ke facebook.

Kecewa dengan "sambutan" tersebut, beliau akhirnya mengambil tindakan drastik dengan mengambil dadah secara berlebihan namun berjaya diselamatkan ibunya, Penny. Bahayakan.

Selfie Penyebab Sakit Mental


Kalau you all masih ingat dulu kita ada publishkan satu entry berkaitan dengan selfie yang antara lain menyatakan Selfie Adalah Antara Penyebab Sakit Mental. Ada yang tak percaya, tapi agak-agaknya kalau dah jadi macam ni, memang ada benarnya kan. Selfie ni boleh menyebabkan kita jadi terlalu taksub dengan diri sendiri. Bila kurang mendapat perhatian atau "LIKE" maka elemen ketidakpuasan hati akan muncul dan pada tahap kritikal boleh membawa kepada mental problem ataupun kes bunuh diri macam Danny Bowman. So hati-hati semua, especially untuk adik-adik yang "baru nak kenal dunia". he..he 

1. Rahsia Wanita 

Source

31 comments:

  1. ish3.. sampai macam tu sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Pha is..say no to over "selfie" ya..he..he

      Delete
  2. salam. ish ish ish..sampai macam tu sekali?? hmm..macam macam la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat ita..dah addicted tu...

      Delete
  3. Entry yg sama..cuma sy x olah je.. Hehe... Tpi tu lah.. Tu mmg dh jiwa klu thp nl bunuh diir tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really maria...ada sedikit kureng ya...

      Delete
  4. ya allah T_T pelik betul mat salle ni kan.... Macam macam penyakit haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. So keyla kurangkan selfie ya..he..he

      Delete
  5. Replies
    1. cik akak ingat tu..cik akakan suka selfie..he..he

      Delete
  6. mcm2 hal lah skang ni,, smpi gitu sekali !

    ReplyDelete
  7. Smpi 10 jam berselfie ni mmg penyakitlah jawabnya.. selfie ni klu ramai2 jadi kenangan bergambar yg menyeronokkan, tp klu sorang2 tu mmg dah mcm tak betul dah, tambahan klu smpi 10 jam huhu..
    2 ketul kfc & komli.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sakit khir...10 jam tu..macam-macam pose ada tu..thanks for the click-click ya..

      Delete
  8. janganlah sampai macam tu sekali....

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Confirm Dhia...kritikal dah tu..

      Delete
  10. selfie tak dapat 'Like' maka stress dan bunuh diri... mcm2 hal mat saleh nie kan...

    ReplyDelete
  11. Errmm.. taksub pada sesuatu tu... bahaya... akibatnya memudaratkan diri sendiri... nauzubillah...

    ReplyDelete
  12. tu dia... sampai tahap bunuh diri kerana ber'selfie'... tak faham betul... (mungkin sebab tak ada smart phone kut hahahaha). However, i found the selfie trend quite amazing... here what i found amazing selfie act... hahahaha.. and amusing :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup it was exciting Wafa, just like your amazing selfie act ...tapi bila over dah jadi sadis pulakkan...

      Delete
  13. erm...entah pape...bila agama takde....fikir2 klakar jugak kan...

    ReplyDelete
  14. sampai mcm tu skali kn Raudz..

    ReplyDelete
  15. agaknya hidupnya memang dihabiskan untuk selfie aje kot.. melampau juga tu..

    ReplyDelete
  16. Berselfie...memang seronok...tapi x boleh la keterlaluan...

    ReplyDelete
  17. macam tu pon ade ye...jgnlah taksub sgt berselfie

    ReplyDelete
  18. Kebelakangan ni memang popular dah selfie nie xD

    ReplyDelete
  19. gila la. sampai bunuh diri...

    ReplyDelete

Designed By