Breaking News

Friday, May 2, 2014

Ngeri: Pahanya Tertusuk Kayu

Pemandu lori terodok kayu
Pahanya Tertusuk Kayu

Pahanya Tertusuk Kayu


Info ngeri yang ingin kita kongsikan dengan semua pembaca Blog Santai hari adalah kisah seorang pemuda China yang tertusuk kayu dipahanya.

Sebelum tu you all ingat lagi tak kisah ngeri seorang pemuda China yang dadanya tertusuk kayu yang pernah kita kongsikan dulu. Mungkin yang tu lebih ngeri kot. Tapi yang ini pun boleh tahan juga.

Bayangkan seorang lelaki terpaksa mengharungi detik cemas apabila batang pokok tertusuk di celah pehanya selepas terlibat kemalangan di Wuhu, China, pada hari Rabu yang lalu.

Paha Tertusuk Kayu Tumbang


Kejadian tu berlaku ketika mangsa yang dikenali sebagai Wang Yang, 43, dalam perjalanan pulang dari menghantar hasil tanamannya di bandar Wuhu. Tiba-tiba beliau mendapati brek lori yang dibawa tidak berfungsi lalu melanggar pokok tumbang di tengah jalan.

Akibatnya sebatang pohon tertusuk mengena pahanya menyebabkan beliau mengalami luka yang serius. Darah banyak mengalir dan beliau tidak dapat bergerak dan bernafas. Walaubagaimanapun, beliau bernasib baik kerana cepat dihantar ke Hospital untuk mendapatkan rawatan. 

Biarpun berada di dalam keadaan yang stabil namun beliau mungkin mengalami risiko jangkitan  kuman kerana terdapat banyak selumbar di dalam lukanya. Huh ngerinya..


Source

23 comments:

  1. Bila nampak tajuk entri ni di bloglist tadi... antara dua, nak buka tengok atau tak... saya memang tak boleh dengan gambar-gambar kena tusuk dan darah banyak-banyak hahahahahaha... tapi, we have to face the fear kan? hahahahaha... nasib baik gambar tak berapa mengerikan... adui... kenapa kena ada entri ngeri ni hahahahaahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe... tak apa...demi peminat 'Info Ngeri' blog Santai... hahaahahaha

      Delete
  2. sama kes mcm budk yg tertusuk pipinya tu ... mengenai iklan nuff statik tu , saya cuma guna .. div style="position: fixed; top: 50px; right:0px;" , klu maksud pendekkan tu nak buang second nuff kaler biru , sis mmg x tahu . dulu sekejap dlm seminggu gitu , ada juga nuff biru tu kat blog . pas tu hilang sendiri ... tertusuk darlie , inti dan whisper kat sini .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Dear..kita try buat jadi macam kat sebelah ni...kira oklah..he..he

      Delete
  3. Ngeril juga klu terjebak dgn situasi mcm tu, sama ada sendiri yg kena atau ada bersama dgn org yg kena mcm tu.. aduii..
    3x libresse utk hujung minggu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngilukan Khir...nway thanks for the klik-klik ya..

      Delete
  4. mungkin juga ambil masa untuk pulih dan berjalan hmm

    ReplyDelete
  5. Rasanya ada baca di akhbar tadi. Memang sangat ngeri.

    ReplyDelete
  6. Kemalangan di China selalunye mengerikan juga

    ReplyDelete
  7. ya Allah sakitnyee...

    baru2 ni ingat tak ada kes pipi budak tertusuk besi tu ?

    ReplyDelete
  8. ish ngeri...nasib baik selamat...tp ada risiko jangkitan la plak...

    ReplyDelete
  9. baru lepas gosol gigi ngan Darlie...2 kali lak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr... tak faham lah... apa maksud 2 kali atau 3 kali... boleh sapa-sapa bagi pencerahan?

      Delete
  10. memang ngeri..tak dapat bayangkan betapa sakitnya.

    ReplyDelete
  11. Tak tau nak kata apa...ngeri wey!

    ReplyDelete

Designed By