Breaking News

Monday, June 16, 2014

Ops Warta: 1.9 Juta Waran Tangkap Untuk Pesalah Trafik

Waran Tangkap Untuk Pesalah Trafik
Waran Tangkap Untuk Pesalah Trafik 

Waran Tangkap Untuk Pesalah Trafik


Info serius pilihan Blog Santai adalah kisah Ops Warta yang telah bermula semalam dan akan berakhir 27 Jun. Ops warta kali ni lebih serius dimana pesalah tegar trafik yang mempunyai waran tangkap kerana tidak menjelaskan bayaran saman tertunggak akan ditahan dan di bawa ke balai untuk tindakan lanjut.

Sehingga petang semalam, 75 waran tangkap telah diserahkan kepada pesalah trafik disekitar ibu kota. Sekatan jalan raya tiga kali sehari, iaitu pada waktu pagi, petang dan malam akan dilakukan diseluruh negara untuk menyerahkan 1.9 juta waran tangkap kepada pesalah trafik. hmmm....

Semak Saman Trafik Online & SMS


So you all dah semak saman ke belum? Kalau belum boleh semak di sini ya: Di Tangkap Jika Ada Saman. Then kalau yang ada saman lebih daripada satu tu, pandai-pandailah settle ya..nanti ada yang ke balai..

24 comments:

  1. saya?? err ade 5 saman kot... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak jugak tu hajar..hati-hati ya...

      Delete
  2. tegas sgt tu..kenapa tak buat ops waran selama2nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Iman...mesti ramai yang kena ni.

      Delete
  3. Saman ni untuk orang macam saya memang kalau boleh nak elakkan. Iya la, orang biasa macam kita ni bukannya berduit sangat nak bayar membayar saman. Nak hidupkan roadtax setahun sekali pun semput. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun try untuk elakkan SY..Tapi kat highway memang susah nak control..110 tu slow lah ..he..he

      Delete
  4. saman laju ada dua...kena tangkap ke...aduiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ada satu..he..he..selamat lagi kot..

      Delete
  5. salam. eh sejak bila blog akak bertukar wajah eh?
    hahhaa lari topik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok tak wajah baru Blog kita ita?

      Delete
  6. Haha... Ada yg ketaq lutut nih...

    ReplyDelete
  7. Aduh, nampaknya kena naik basikallah sampai 28 Jun ni, sana-sini roadblock, tak aman betul dunia ni!

    ReplyDelete
  8. sekarang kalau ada saman baik usahakan untuk terus bayar..xboleh nak biar macam duu2 dah..silap2 tido lokap la..

    ReplyDelete
  9. kena semak nie.. kot2 lah kena aes ke..hehe

    ReplyDelete
  10. maka ramai laa yang akan tidak keluar rumah sehingga tamat tempoh operasi...hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Tangkap jngn tak tangkap huhu.. :D

    ReplyDelete
  12. Kerajaan x ader duit...cukai bayar...saman bg la murqh sikit.....mcm la smua org ni ank.yusof haslam@ yusof taiyob

    ReplyDelete
  13. confident xde saman,skali cek ader AES...tu pun tahun 2012 punya citer...xde lak surat sampai kat aku....aiyakkkk...lau xbayr ni, ke jel jgk ke???hehehehe

    ReplyDelete
  14. rakyat marhaen tangkap penjara bagai... ahli politik terang2 depan mata x tangkap plk.. aptb

    ReplyDelete

Designed By