Breaking News

Saturday, July 12, 2014

Senarai 10 Calon Pemain Terbaik Piala Dunia 2014

Senarai 10 Calon Pemain Terbaik Piala Dunia

Pemain Terbaik Piala Dunia


Piala Dunia 2014 bakal melabuhkan tirai pada pagi Isnin, 14 julai 2014. Setiap kali berakhirnya kejohanan piala dunia, dua perkara yang bakal menjadi tumpuan. Siapakah yang bakal membawa balik piala dunia serta siapakah yang bakal dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Piala Dunia.  

Senarai 10 Calon Pemain Terbaik Piala Dunia telah dikeluarkan oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA). Menariknya 7 dari mereka yang dicalonkan adalah daripada dua pasukan yang berentap di pusingan akhir untuk menentukan siapakah bakal menjadi juara piala dunia 2014. Empat daripada Jerman dan tiga daripada Argentina. Adakah Pemain Terbaik Piala Dunia 2014 bakal menjadi milik Thomas Mueller dari Jerman atau bakal menjadi milik Lionel Messi daripada Argentina. Kedua-dua mereka memang hebat.

Namun 3 calon lain daripada Brazil, Colombia dan Belanda juga tak harus dipandang sepi. James Rodriquez yang muncul sebagai penjaring terbanyak Piala Dunia 2014 dengan 6 gol setakat ini mungkin juga memberikan saingan sengit. Apa-apa pun keputusan pemain terbaik piala Dunia hanya akan diketahui selepas berkhirnya Piala Dunia Isnin ini.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/12/04/article-2242647-0F79C42300000578-201_634x429.jpg 
Lionel Messi, Pemain Terbaik Piala Dunia 2014?

P/s: Kalau ditanya siapa pilihan kita, pastinya jawapan kita adalah Messi. Nway good luck untuk semua calon yang disenaraikan...kalau you all nak tengok 19 pemenang Pemain Terbaik Piala Dunia sebelum ni, boleh refer kat sini ya: 19 Senarai Pemain Terbaik Piala Dunia

10 comments:

  1. saingan sengit ni..hanya familiar dengan cara permainan Lionel Messi, lain-lain jarang tengok, so tak berani nak predict.tapi kasut emas Rodriguez tu rasanya takde orang boleh beat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sengit Sal...Kasut emas tu mungkin menjadi milik dia kan..susah orang lain nak beat rasanya..

      Delete
  2. hmm.kalau kathy harapkan thomas muller kerana pemain ini memang hebat.corak permainan pun hebat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kita ada competitor kat sini..Go messi go..he...he

      Delete
  3. alamak, robben? tak kot lepas kontroversi lakonan dia atas padang hari tu...

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya buat yg layak.. :D

    ReplyDelete
  5. Anugerah pemain terJAHAT 2014 DUNIA ialah Zuniga. kerana mencederakan Neymar.

    ReplyDelete

Designed By