Breaking News

Thursday, November 6, 2014

Kes Buli Di Rumah Anak Yatim


Kes Buli Di Rumah Anak Yatim

Kes Buli Di Rumah Anak Yatim


Misi mencari pembuli bersinglet hitam belum berakhir, timbul pula cerita buli lain yang memang kejam..video yang tersebar memang boleh diangggap melampau. Pihak polis walaubagaimanapun telah mengesahkan video klip terbaharu mengenai kes buli yang tersebar melalui laman sosial Facebook sejak dua hari yang lalu adalah kes lama yang berlaku di Perlis. Menurut pihak polis, kejadian itu berlaku pada Jun lalu di sebuah rumah anak yatim yang membabitkan sekumpulan penghuni asrama rumah tersebut yang membuli penghuni junior lain. Kes itu telah disiasat dan di anggap selesai. hmmm..


Bila tengok kekejaman adik-adik kat dalam video ni, sedih sangat. Speechless actually. Tak pernah kita bayangkan kes macam ni berlaku di rumah anak yatim. Coz what I have in my mind is that adik-adik yang menghuni rumah anak-anak yatim ni sentiasa di didik untuk menyayangi each other kerana mereka senasib..Namun sangkaan kita salah. Moga-moga adik-adik ni cepat tersedar dan kembali ke pangkal jalan. 


19 comments:

  1. kak raudzah, bukan kes lagi satu yang membabitkan budak kecik tu ke yang kes dari asrama tu?? yang singlet hitam ni pun sama gak ke??

    hurm... entah apalah yang diorang fikir bila membuli ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah betulkn Sha..actually ada kesilapan sikit ..he..he..nway budak-budak ni memang nak kena pelempang...

      Delete
  2. betul tu..saya sendiri agak terkejut dgr anak2 yatim berkelakuan begitu, tgk keadaan adik2 yg kecil kena pukul buat hati saya jd marah

    ReplyDelete
  3. ermm tapi sampai hati pukul sampai gitu sekali.. teruknya

    ReplyDelete
  4. xsanggup tgk berita sebb depa asik ulang tyg je..kesian budak tu..dah la kecik jer..

    ReplyDelete
  5. Nurul tak sanggup tengok video tu Raudzah, seorang kawan dah citer kat Nurul.. kalau Nurul tengok, makan hari nak hilangkan perasaan sedih dalam hati.. nanti asik teringat2 aje..

    ReplyDelete
  6. Kesiannya.. Mkin menjadi2la bebudak remaja skrg..

    ReplyDelete
  7. x sangka la kak kat umah anak yatim pun ada jugak kes buli. tgk dlm berita...huih geram sungguh dgn si pembuli. rasa nak buat balik kat dia jugak. geram

    ReplyDelete
  8. dapat je tangkap pembuli ni, bagi hukuman yang berat sikit..baru insaf.

    ReplyDelete
  9. Tak suka la tengok pukul2 camnie... mereka yang tinggal di rumah anak2 yatim tu kurang kasih sayang... itu yg ada yg terejal semacam tu... kesian kan...

    ReplyDelete
  10. anak2 yatim ni klau dberi pendidikan kearah keagamaan mcm hafaz quran ke..insyaallah benda mcm ni dpt dielak.

    ReplyDelete
  11. jiwa si pembuli dah semakin kacau..mesti dirawat dengan teknik hipnosis..anak kecil yang lemah menjadi mangsa..

    ReplyDelete
  12. Sedihnya..adik tu merayu rayu minta dikasihani....
    dah le anak yatim... :( :(

    ReplyDelete
  13. tak sanggup tengok la kak...rasa nak menitik air mata tengok budak yang kena buli tu...harap mereka insaf dan kembali ke pangkal jalan... T T

    ReplyDelete
  14. dah anak yatim kena buli pulakkkk ...ini dah betul2 melampau-lampau .... terlalu banyak kes buli makin menjadi-jadi pulakkkk patutnya Kementerian Pelajaran ubahlah sistem bukan sebok fikir akademik sahaja .... mintak polis buat taklimat di semua sekolah tak boleh ke ?????????

    ReplyDelete
  15. Org kata kes budak baju hitam tu berlaku kat Pontian. Buat malu Pontian je huhu..

    ReplyDelete
  16. Tak tengok pun video ni sbb mesti dashyat. wuwuwu

    ReplyDelete

Designed By