Breaking News

Sunday, June 23, 2013

Jalan-Jalan Cari Makan: The Street Cafe

Last time kita ada buat entry on Kembara Ke Pulau Perhentian and Kembara Ke Amsterdam. This time pun ada cerita kembara jugak tapi yang ni version jalan-jalan cari makan. Dekat aja, around KL. Sebenarnya, yesterday a few of us decided to have our korean dish coz dah lama tak makan. The last time we had our lunch at Koryo Won KLCC. It was fun and the food also good.

http://farm4.static.flickr.com/3087/2560579667_51344f40fa_o.jpg
 Koryo Won (KLCC)

This time nak try a new place. So we decided to go to the Street Cafe in Subang. Ramai yang kata this place best. Yang tak best cuma parking susah nak dapat. Sempatlah dua tiga kali round nak cari parking.

Finally here we are.
http://1.bp.blogspot.com/-Rvw6jOfGluk/UTnRXrU0XJI/AAAAAAAAAa0/1E4nRMzmwu0/s1600/WP_000474.jpg
The Street Cafe
http://1.bp.blogspot.com/-SmsPgGPL97I/TveWUSlgyjI/AAAAAAAABGg/tQa-uMiW8PQ/s1600/392739_10150480135208189_631188188_8710916_1099712750_n.jpg 
Banyak pilihan ada kat sini.

Ada jugak pilihan samada nak makan kat table or duduk bersila. 
 pic3
Cozy Table

 pic2
We all decide duduk bersila. Cuma after that a bit menyesal coz bila dah kenyang..ha..ha..tak selesa.

Nilah menu pilihan kita orang. First one tu Buchimagae: Korean Pizza (4/5). Sedap rasa dia macam cucur udang. Sebelah tu Korean Ice Kacang. (5/5). I like this one the most. That bubble tu sedap coz rasa dia sweet & sour. Ada oreo and ice cream as well. The third one, Mushroom mix (3.5/5). This one macam maggie campur dengan mix vege. And the last one Bulgogi Bibimbap (3.5/5). Ni korean dish yang telah dimelayukan. Daging tu rasa macam masak kicap.

Side dish of courselah ada kimchi.
http://4.bp.blogspot.com/_UIXOn06Pz70/R8mkOO4gOFI/AAAAAAAACBo/ZTTMx9vTVVI/s800/Kimchi.jpg
kimchi Korean yang pedas dan masam

Bila dah habis makan..kita orang tengok this one pulak..Wah macam sedap aje..tapi dah tak boleh makan coz too full..next time boleh cuba..

Tok Galbi Rice Set + Saba Fish Rice Set + 2 Ginseng Tea @ The Street Cafe
Tok Galbi Rice Set (Minced Beef with Grilled Cheese) + Saba Fish Rice Set (Imported mackerel from Norway)

Overall memang ok. The price pun very reasonable. RM99++ for three people. Ok kan. That's the end of my kembara santai version jalan-jalan cari makan @ The Street Cafe. So sapa-sapa peminat korean food tu boleh datang sini ya.  


5 comments:

  1. Memang menarik KA..kalau KA suka Korean food boleh try this one tau..

    ReplyDelete
  2. Jaranglah makan Korean food ni Raudzah...sedap ke?

    ReplyDelete

Designed By