Breaking News

Monday, September 16, 2013

Lelaki Vs Wanita

 
Lelaki Vs Wanita

Lelaki Vs Wanita

Dah lama kita tak kongsi fakta menarik mengenai manusiakan. The last one was on Mimpi. So today kita nak kongsi 4 fakta menarik mengenai lelaki dan wanita. Before that, kita kena buat disclaimer ya..bahawasanya kita tak adalah did some reserch on these facts cuma my instinct says its true...So sorry guys kalau ada yang you all rasa macam tak betul ya...Tapi rasanya betul kot!!!

1. Lelaki mengubah fikiran mereka dua hingga tiga kali lebih kerap daripada wanita. Kebanyakan wanita mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan daripada lelaki, tetapi apabila mereka membuat keputusan mereka lebih cenderung untuk kekal dengannya.

2. Berdasarkan ujian IQ yang telah dijalankan, 
wanita yang mempunyai IQ purata yang lebih tinggi berbanding lelaki

3. Wanita adalah lebih baik daripada lelaki pada mengingati wajah seseorang, terutamanya perempuan.

4. Wanita adalah dua kali ganda lebih suka bercakap daripada lelaki! Secara purata, lelaki bercakap 12,500 perkataan dan wanita bercakap tentang 25,500 perkataan dalam sehari. Wah..hebat..double tu...


So ok tak? macam betul kan...
 

11 comments:

  1. mmg Allah ciptakan kita berbeza utk saling melengkapi... :)

    ReplyDelete
  2. saya respond mula dari bawah dulu ;

    no.4 ; betul sangat! , no.3 mamaD kalah dgn saya , no.2 ok adakalanya dan no.1 perlu bertindak pantas namun adakalanya perlu menghormati keputusan bersama (dalam keluarga).

    ReplyDelete
  3. Tapi yang 3 dengan 4 tu mmg OKje setuju sesangat Raudzah hehe

    ReplyDelete
  4. allahuakbar, memang setiap kejadian pasti ada keistimewaanya.

    allah maha besar :)

    ReplyDelete
  5. setuju sangat.. bersyukur menjadi wanita.. :D

    ReplyDelete
  6. itulah kenyataannnya...bangga jadi wanita.. :)

    ReplyDelete
  7. urmm.. perasan yg no.4 tu je.. mmg betol la pada Nurul ngan cik Abe

    ReplyDelete
  8. Perbezaan tu yg membuat hubungan lelaki perempuan istimewa, baik hubungan sbg rakan, kenalan mahu pun pasangan kekasih atau berumahtangga.. klu sama gender tp berkasih tu yg penyakit.. x normal. Itulah keistimewaan anugerah Allah buat kaum Adam & Hawa..

    ReplyDelete

Designed By