Breaking News

Wednesday, March 20, 2013

Pembubaran Parlimen hari ini ?


.

KUALA LUMPUR - Pejabat Perdana Menteri menafikan khabar angin kononnya Dewan Rakyat dibubarkan hari ini, bagi membolehkan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) diadakan.

Menurut laman Twitter pejabat media perdana menteri, khabar angin itu tidak benar sama sekali

"Kenyataan yang tersebar mengenai pembubaran parlimen hari ini, kononnya daripada Pejabat Perdana Menteri, adalah palsu," demikian menurut laman Twitter itu pada 1.23 tengah hari.

Perkara itu turut disahkan seorang pegawai media perdana menteri ketika dihubungi Bernama.

"Tiada pembubaran hari ini," tegasnya.

Berita palsu yang memetik kononnya kenyataan itu dikeluarkan oleh perdana menteri, tersebar di laman-laman sosial kira-kira 12.30 tengah hari, selepas perdana menteri dilihat keluar daripada Istana Negara pagi tadi.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dilihat memasuki pekarangan Istana Negara pada pukul 7.55 pagi dan keluar kira-kira sejam kemudian.

Menjadi kebiasaan bagi perdana menteri untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong sebelum mempengerusikan mesyuarat mingguan Kabinet setiap Rabu. - Bernama
  Source


5 comments:

  1. Biasalah Raudzah, dari dulu lagi banyak kali dah spekulasi keluar tentang tarikh parlimen dibubarkan terutama dari pihak ahli politik sendiri. Kita tunggu saja masanya untuk menjalankan tanggungjawab sekali dalam masa 5 tahun.

    ReplyDelete
  2. Ok sifu...just wait and see kan..the most awaited PRU in history!!!

    ReplyDelete

Designed By