Breaking News

Friday, December 20, 2013

10 Entry Popular Di Blog Santai Sepanjang tahun 2013

 http://www.ikapidkijakarta.com/ikapiblog/wp-content/uploads/2013/08/reading_club.jpg
 Selamat Membaca 10 Entry-Entry Popular Di Blog Santai

10 Entry Popular Di Blog Santai Sepanjang tahun 2013


Memandangkan 2013, hanya tinggal beberapa hari lagi, hari ni kita decide nak berkongsi dengan semua pembaca Blog Santai 10 Entry Paling Popular Di Blog Santai Sepanjang Tahun 2013. Mungkin ada yang dah baca, mungkin ada yang belum. Kepada yang belum berkesempatan membaca entry-entry ni boleh lah baca sekarang ya. 

Entry Popular Dari Berita Semasa


Kalau dilihat dari senarai entry popular di Blog Santai, kebanyakannya adalah berita-berita semasa. Ini kerana Blog Santai bermula sebagai Blog yang berkongsi berita-berita semasa yang mendapat perhatian ramai. Olahan berita pula lebih kepada copy & paste dari portal berita-Berita Online yang terdapat di malaysia seperti, Sinar Online M-Star Online, Utusan Online, Kosmo Online dan juga Metro Online. Kebanyakan berita yang dikongsi adalah berita-berita yang kita baca dan kita rasa ingin berkongsi dengan pembaca lain yang tidak berkesempatan melayari berita-berita tersebut di portal-portal yang berkenaan. 

Entry Popular Olahan Sendiri


Walaubagaimanapaun konsep copy & paste tu sudah semakin berkurang di Blog Santai kerana kita sekarang sedang belajar untuk mengolah sendiri berita-berita yang kita baca. Tapi konsep pengolahan cerita dari sumber yang dibaca masih kekal kerana kita memang suka membaca. So rasanya rugi kalau tak dikongsi dengan pembaca-pembaca setia Blog Santai. Lagipun kita bukanlah pakar dalam penulisan, so agak sukar untuk mengolah idea sendiri walaupun macam-macam ada kat dalam kepala kita untuk dikongsi. In Shaa Allah tahun 2014 kot...

10 Koleksi Gambar Pelik Tapi benar

Anyway berikut adalah 10 Entry Popular Di Blog Santai Sepanjang tahun 2013:

1.  10 Koleksi Gambar Pelik Tapi Benar
2.  Nur Amyliana Shuhada, 12 tahun Di Bunuh Kejam

33 comments:

  1. wahhh best nie ^_^ nanti acik terjah satu satu entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks acik..nanati ada masa boleh baca ya!!!

      Delete
  2. suka baca entri rauzah sebab pendek dan padat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Dhia..nanti kita cuba ringkaskan mana-mana yang panjang ya...

      Delete
    2. aiza setuju dengan komen dhia dirham.. semua entri yang raudzah tulis pendek, tapi padat dan sangat berinformasi.. jenis aiza ni suka baca yang pendek-pendek saja.. hehe..

      Delete
  3. Letaklah sekali jumlah pv setiap artikel tu...Nak tau juga, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. PV kita tak banyak BM..3-4k je average...Tak macam Blog you yang popular tu...

      Delete
    2. Nak tau jumlah view artikel tersebut, bukannya pv blog. Sekarang ni blog saya dah xcecah 3k lagi dah... Blog RZ telah maju kehadapan. Entri2 sentiasa isu hangat!

      Delete
    3. Yup its an average PV for each artikel kat BS BM... of course ada yang tinggi ada yang rendah kan...its not that much..

      Delete
  4. Suka baca sbb entri Raudzah yg ringkas dan kotak komen yg senang utk mengomen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fidah..kita pun sebenarnya suka baca entry yang pendek..tapi some of the entry tak boleh pendek esp kalau tutorial..harap-harap you all suka lah..he..he

      Delete
  5. antara tarikan blog ni ialah sngat ringan sbb less gadget dan update dgn isu2 semasa..sbb tu suka terjah !! kehkeh =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Tieka..ini pun dah berat..kena kurangkan lagi ni...

      Delete
  6. saya kalau tengok entri popular, semua pasal moto.. sbb banyak orang masuk melalui search enjin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah...kan Pha is punya motor tu dah femes!!!

      Delete
  7. saya byk tau isu semasa dan perkara pelik kat blog nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks vee..sama-sama kita berkongsi cerita kan!!!

      Delete
  8. wahhhh nanti ika terjah satu2 entry popular tu ye kak :)

    ReplyDelete
  9. hebat..nanti kathy terjah ye sis..

    ReplyDelete
  10. Wajib baca mana yg missed ni Raudzah ...
    Alahaiiii lama tak dtg sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah ada orang tu dah sombong.dah ada port baru lah katakan!!! .he..he

      Delete
  11. pada suka membaca walau dah tahu kekadang tetap nak baca juga geeeee

    ReplyDelete
  12. kita kelik hotlink heee..untukmu malem ini

    ReplyDelete
  13. jika ada masa nanti insya-Allah aiza akan membacanya.. aiza bookmark dulu..

    ReplyDelete
  14. Tajuk entry popular yang menarik untuk dibaca..

    ReplyDelete
  15. wajib baca satu-satu ni... :) menarik... perlahan-perlahan..

    ReplyDelete
  16. Tahniah! Moga lepas ni dapat hasilkan entri yang menarik dan berkualiti lagi.

    ReplyDelete
  17. teruskan menulis..byk dpt thu informasi kat sini..sama blog pon ringan

    ReplyDelete
  18. tahniah raudzah.. happy blogging ! :)

    ReplyDelete
  19. Sy mmg suka membaca blog santai.. mmg santai..
    Klik2 transitions, transitions & churp2 sbg tanda penghargaan & ukhwah.. :)

    ReplyDelete

Designed By