Mengapa Kanak-Kanak Palestin Di Bunuh

logo tabung gaza
Tabung Kemanusiaan Gaza.


"Saya bersumpah, saya akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin. Wanita dan kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding lelaki dewasa. Selagi mereka masih kelihatan, ia menunjukkan generasi itu akan berterusan..."

 

Inilah sumpah janji Ariel Sharon pada 1956. Daripada ucapannya ini, tahulah kita kenapa Israel sehingga hari ini sengaja sasarkan roketnya ke arah penempatan padat di Palestin. Tujuannya jelas, mahu menunaikan sumpah Ariel Sharon. Menghapuskan pewaris di bumi Palestin.

 

 Bagi Israel, ancaman kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding pemuda dewasa. Betapa tidak, di usia masih muda, kanak-kanak Palestin sudah ramai mampu menghafal al-Quran. Perkara ini menjadi momok luar biasa menakutkan Israel. Mereka menilai kanak-kanak generasi penerus perjuangan Palestin yang akan menentang berdirinya negara Zionis Israel.


 

“Tidak sempurna iman seseorang di antara kalian sehingga ia mencintai saudaranya sebagaimana ia mencintai dirinya sendiri.” (H.R Bukhari dan Muslim).


 Klik Untuk Sumbangan


Comments

 1. kejam sungguh, KA x boleh tgk pic2 ni !

  ReplyDelete
  Replies
  1. So sorry for the picture KA..but itu lah realiti yang berlaku. Semoga ALLAH akan melindungi mereka yang masih berjuang.

   Delete
 2. Thanks for the invitation princess. In sha ALLAH will join later k

  ReplyDelete
 3. kejam sungguh israel....semuga allah membalas atas segala kekejaman israel

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

1st Segmen : Kasi Terjah by Add

Kenapa Rukuk dan Sujud Dalam Solat