Tuesday, December 18, 2012

JPJ tangguh notis saman AES ?AES  


Sistem AES
 

KUALA LUMPUR - Kempen Anti Saman Ekor (Kase) mendakwa kerajaan hari ini telah menarik balik notis saman kesalahan yang dilakukan di bawah penguatkuasaan kamera Sistem Pelaksanaan Automatik (AES) tanpa sebarang penjelasan.
 
Kase meskipun menyambut baik langkah itu tetapi mendakwa seolah-olah terdapat sesuatu yang cuba disembunyikan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Pengerusi Kase, Datuk Mahfuz Omar berkata, langkah kerajaan itu disambut baik oleh pihaknya namun kerajaan perlu membuat pengumuman secara rasmi kepada rakyat mengenai perkara itu.

 
"Di mahkamah hari ini pihak pendakwa tarik balik semua saman, ini mengejutkan semua pihak.

"Kita memang alukan tindakan itu, tapi kerajaan perlu umum secara rasmi.

"Tanpa penjelasan yang diberikan apabila surat saman diserahkan di mahkamah, ini menimbulkan keraguaan seperti ada sesuatu yang disembunyikan," katanya kepada sidang media di ibu pejabat Pas hari ini.

Laporan media sebelum ini menyebut bahawa 256, 899 saman AES dikeluarkan.

Difahamkan juga saman yang telah dikeluarkan oleh pihak pendakwa raya telah diserahkan kembali di beberapa mahkamah termasuk Mahkamah Tinggi Putrajaya, dan Mahkamah Tinggi Duta pada hari ini.

Mengulas lanjut, Mahfuz yang juga Naib Presiden Pas berkata, kerajaan perlu mengumumkan penarikan balik saman serta membatalkan semua saman AES yang telah dikeluarkan.

"Saman yang telah dijelaskan selepas masuk mahkamah mesti dipulangkan semula.
Source

4 comments:

 1. ntah pape je aes ni. huhu. nyusahkan aje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulah dia orang ni..kata dah study lama..tapi tak really study the implication dia..macam tak ready je !!! hmmm

   Delete

 2. شركة نقل عفش بالرياض وجدة والدمام والخبر والجبيل اولقطيف والاحساء والرياض وجدة ومكة المدينة المنورة والخرج والطائف وخميس مشيط وبجدة افضل شركة نقل عفش بجدة نعرضها مجموعة الفا لنقل العفش بمكة والخرج والقصيم والطائف وتبوك وخميس مشيط ونجران وجيزان وبريدة والمدينة المنورة وينبع افضل شركات نقل الاثاث بالجبيل والطائف وخميس مشيط وبريدة وعنيزو وابها ونجران المدينة وينبع تبوك والقصيم الخرج حفر الباطن والظهران
  شركة نقل عفش بجدة
  شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
  شركة نقل اثاث بالرياض
  شركة نقل عفش بالدمام
  شركة نقل عفش بالطائف
  شركة نقل عفش بمكة
  شركة نقل عفش بينبع

  ReplyDelete

Kanser Tertinggi Di Malaysia

Kanser Tertinggi Di Malaysia Kanser adalah antara penyakit utama yang menyebabkan kematian di hospital-hospital swasta (34.95 peratus) dan f...