Hasrat Ke Umrah Hampa, 130 terkandas di lapangan terbang kerana di tipu

SEBAHAGIAN daripada 130 peneroka yang gagal menunaikan umrah bersama keluarga masing-masing ketika terkandas di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, Kulaijaya semalam.
KULAIJAYA – Hasrat kira-kira 130 orang peneroka Felda untuk terbang ke Tanah Suci bagi menunaikan umrah semalam terbantut apabila mereka secara mengejut dimaklumkan bahawa penerbangan mereka dibatalkan pada malam sebelum berlepas.

Lebih mengecewakan, ada sebahagian daripada mereka mendakwa tidak dimaklumkan tentang pembatalan itu dan telah tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai untuk ke Jeddah seperti yang dijadualkan oleh pihak ejen.

Rata-rata mereka yang terdiri daripada peneroka yang datang dari beberapa kawasan Felda di Johor kelihatan hampa sehingga ada yang menitiskan air mata ketika terkandas di lapangan terbang kerana penantian selama berbelas tahun untuk mengerjakan umrah tergendala.

Kosmo! difahamkan, insiden itu berlaku kerana ejen yang dilantik untuk menguruskan perjalanan mereka ditipu oleh seorang perantara yang diminta menguruskan tiket penerbangan para jemaah.

Seorang daripada jemaah, Tumiran Perman, 57, dari Felda Bukit Aping Barat, Kota Tinggi berkata, dia hanya mengetahui pembatalan pemergiannya ke Jeddah lebih kurang pukul 4 pagi ketika dia bersiap sedia untuk ke lapangan terbang.

Comments

Popular posts from this blog

1st Segmen : Kasi Terjah by Add

Kenapa Rukuk dan Sujud Dalam Solat

Renungan Sebelum Tidur