Breaking News

Wednesday, February 20, 2013

Nasi goreng paling berat di dunia (Video & 4 gambar)

SEBAHAGIAN tukang masak memasak nasi goreng 'terbesar' di dunia di San Jose kelmarin.


SAN JOSE, Costa Rica - Seramai 52 tukang masak dari beberapa buah restoran Cina di sini memasak nasi goreng Kantonis seberat 1,345 kilogram untuk dihidangkan kepada 7,000 orang, kata Presiden Persatuan Cina San Jose, Isabel Yung.





Nasi goreng itu dimasak di dalam sebuah kuali yang besar.

 

Seorang juri Guinness Book of World Records menghadiri acara itu dan mengiktiraf ia sebagai nasi goreng 'terbesar' di dunia.

7 comments:

  1. tu dia...kalau BK 2 stok bpe hari dah 2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau makan sorang-sorang sure tak habis-habis punya kan selipar putih..tapi kalau makan ramai-ramai kejap aje sure habis!!!

      Delete
  2. Salam,
    Fuyoo...Besarnya kuali, ramainya pengacau, byknye nasi...Memang berat!
    Tengok suasana spt di negara Laliput...hehe

    ReplyDelete

Designed By