Skip to main content

Kreatif : Curi guna penyepit

  
Zhengzhou: Seorang pencopet menunjukkan kreativitinya yang tersendiri menggunakan penyepit untuk mencuri menyerah diri kepada polis. Wang Hongbo, 32, dirakam kamera mengambil telefon bimbit daripada poket seorang wanita yang berbasikal di kota Zhengzhou, wilayah Henan, China.

Seorang saksi mengambil gambar Wang berlari di belakang wanita itu sebelum mengambil telefon bimbit itu dengan penyepit. Wang kemudian dilihat memeriksa barangan curinya itu sebelum menjualnya kepada sebuah kedai barangan terpakai tidak jauh dari lokasi kejadian.

Dia, bagaimanapun, ditahan apabila seorang awam yang kebetulan ada di tempat kejadian, merakam perbuatannya dan menyiarkannya di internet. Wang akhirnya menyerah diri kepada polis selepas gambarnya sudah ditonton ramai orang di internet.

Wang menghubungi seorang wartawan dan memberitahunya bahawa dia adalah lelaki yang disiarkan foto mencuri daripada wanita berbasikal berkenaan. Wanita itu dilaporkan langsung tidak sedar perbuatan pencuri itu. Wang berkata, dia melakukan jenayah kerana menghadapi masalah membesarkan anaknya yang berusia 12 tahun sendirian.

Awal bulan ini, seorang lelaki yang disyaki pencuri beg luka di bahagian keningnya selepas melanggar tingkap kedai untuk lari. AGENSI 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

1st Segmen : Kasi Terjah by Add

Kenapa Rukuk dan Sujud Dalam Solat