Breaking News

Saturday, January 18, 2014

Alhamdulillah!!!

Embedded image permalink 
Tempat Mengambil Wudu Bagi Pelajar Islam

Tempat Wudu Pelajar Islam


Biar pun umat islam diduga dengan isu purdah di Perancis dan Belgium, Alhamdulillah, sekurang-kurangnya ada berita baik menanti umat islam di Kanada apabila sebuah Universiti di Kanada telah menyediakan satu tempat khas di suatu sudut di dalam toilet untuk mengambil wudu bagi semua pelajar-pelajar Islam di universiti tersebut. Agak istimewa layanan mereka..Sekurang-kurangnya memudah dan mengingatkan pelajar Islam untuk berwuduk.

Bai’Tun Nur Mosque

Penduduk Islam Di Kanada


Menurut Canada's 2011 National Household Survey, terdapat 1,053,945 orang Islam di Kanada atau kira-kira 3.2daripada jumlah keseluruhan penduduk di Kanada, menjadikan mereka agama kedua terbesar selepas agama Kristian dan agama yang paling pesat berkembang di Kanada. Toronto mempunyai komuniti Islam yang tertinggi. Diwakili oleh 7.7%. Semoga syiar islam terus berkembang di sana. Aminnn!!!

18 comments:

  1. syukurlah macam tu..

    ReplyDelete
  2. tempat ambil wudhu nya keren ya...:)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...inilah kuasa Allah...
    Sentiasa memberi jalan yang terbaik untuk hambanya...
    Biarpun ada segelintir manusia tak menghormati islam....

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah....saya follow sini ;)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..semoga urusan ibadah sentiasa dipermudahkan...

    ReplyDelete
  6. Assalam
    Subahanallah. Islamisasi di mana - mana .

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. ..bukan mudah nak dpt kerjasama dari yg bukan Islam ni kan

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah, menarik rekaan tersebut..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah syukur.. tp agak merisaukan ttg satu pertubuhan bernama Jaafari yg agak berpengaruh & menyebarkan syiah di sana.. semoga Allah melindungi mereka diatas jln yg benar.. aamiin..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah apabila islam masih dihormati di kanada..

    ReplyDelete
  11. Wah... Nmpk kemas la... Blh dipraktikkna di Malaysia..

    ReplyDelete
  12. sangat unik tempat whuduk tu. mudahan semakin berkembang umat Islam disana.

    ReplyDelete
  13. baru nak cakap tadi penduduk Islam di canada ramaiii..tapi baca lagi entri ni kat bawah raudzah dah sertakan statistik ihiks....insyaAllah...umat Islam akan terus dihormati dan dibela...insyaAllah! :)

    ReplyDelete

  14. شركة نقل عفش
    اهم شركات مكافحة حشرات بالخبر كذلك معرض اهم شركة مكافحة حشرات بالدمام والخبر والجبيل والخبر والاحساء والقطيف كذلك شركة رش حشرات بالدمام ومكافحة الحشرات بالخبر
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف خزانات بجدة الجوهرة من افضل شركات تنظيف الخزانات بجدة حيث ان تنظيف خزانات بجدة يحتاج الى مهارة فى كيفية غسيل وتنظيف الخزانات الكبيرة والصغيرة بجدة على ايدى متخصصين فى تنظيف الخزانات بجدة
    شركة تنظيف خزانات بجدة
    شركة كشف تسربات المياه بالدمام
    شركة نقل عفش واثاث

    ReplyDelete


  15. شركة كيان لنقل العفش بالرياض والمدينة المنورة وجدة ومكة والطائف والدمام تقديم لكم دليل كامل لشركات نقل العفش بالمملكة العربية السعودية
    نقل عفش شركة كيان
    دليل شركات نقل العفش
    شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
    شركة نقل اثاث بالرياض
    شركة نقل عفش بجدة
    شركة نقل عفش بمكة
    شركة نقل عفش بالطائف
    شركة نقل عفش بينبع

    ReplyDelete

Designed By